logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk lokalny F - Jak usunąć dodatkowy dysk?

koliuk 15 Cze 2018 11:39 4935 4
REKLAMA
  • #1 17277576
    koliuk
    Poziom 24  
    Ocena: 141
    Witam

Nie wiedzieć czemu pojawił się dodatkowy dysk F na którym nic nie ma. Próbowałem go usunąć lecz nie mogę tego zrobić.

Posiadam zainstalowany Daemoon Tools lecz tam nic nie jest dodane.

Podpowiedzcie jak usunąć ten dysk gdyż wyskakują komunikaty o małej ilości miejsca na nim.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17277586
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3901
    Witam. To nie jest pusty dysk F foldery są ukryte do przywracania systemu. Masz Win 10 64bit wersja 1803 i dysk utworzył się po aktualizacji?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17278254
    koliuk
    Poziom 24  
    Ocena: 141
    Pomogło:)

Cytat:
    1. W Cortana wpisz cmd i naciśnij klawisz Enter. Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy Wiersz polecenia w wynikach wyszukiwania i wybierz opcję Uruchom jako administrator.

2. W oknie Administrator: Wiersz polecenia wpisz diskpart i naciśnij klawisz Enter.

3. Wpisz głośność listy i naciśnij Enter.

4. Zanotuj numer woluminu dla litery dysku, którą chcesz usunąć. Na przykład, jeśli literą dysku, którą chcesz usunąć, jest Dysk "G", zanotuj numer woluminu dla Napędu G.

5. Wpisz następujące polecenie i naciśnij klawisz Enter.
    wybierz głośność <głośność>

Wpisując to polecenie, zamiast <numer głośności>, należy zastąpić numer wolumenu, o którym zanotowano w kroku 4. W powyższym przykładzie, jeśli numer woluminu dla dysku G wynosi 5, należy wpisać: wybierz wolumin 5.

6. Wpisz następujące polecenie i naciśnij Enter.
    remove letter = <litera dysku>

Po wpisaniu tego polecenia, zamiast <litera dysku>, zastąp literę dysku, którą chcesz usunąć. W tym przykładzie wpisz: remove letter = G7. Close the Command Prompt window.

Dzięki!
  • #5 17278271
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3901
    W razie awarii systemu nie naprawisz go bez tej partycji ja bym ją zostawił mnie nie przeszkadza a też ją mam ukrytą.
REKLAMA