logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzony mostek JMP do wideodomofonu BTIcino Classe 300X - czy jest ratunek?

jubey1 16 Cze 2018 20:16 1899 6
  • #1 17279720
    jubey1
    Poziom 1  
    Cześć Wszystkim,

zwracam się do Was koledzy z prośbą o pomoc. Zakupiłem jakiś czas temu używany wideodomofon BTIcino Classe 300X. Sprzedawca twierdził, że wszystko jest z nim w porządku i nie posiada wad ukrytych. Niestety dziś zaprałem się za podłączenie urządzenia i zauważyłem, że jeden z mostków oznaczonych jako JMP nr producenta 3501/JMP jest uszkodzony tak jak na załączonym zdjęciu... Moje pytanie brzmi: czy jest możliwe naprawienie tego mostka, ewentualnie zastąpienie go innym, a ostatecznie czy można znaleźć go gdzieś w Polsce. Znalazłem odpowiedni mostek w Szwajcarii i oczywiście we Włoszech, ale cena wraz z wysyłką jest bardzo wysoka.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie :)

Uszkodzony mostek JMP do wideodomofonu BTIcino Classe 300X - czy jest ratunek?Uszkodzony mostek JMP do wideodomofonu BTIcino Classe 300X - czy jest ratunek?Uszkodzony mostek JMP do wideodomofonu BTIcino Classe 300X - czy jest ratunek?
  • Pomocny post
    #2 17279754
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 841
    Zmierz rezystancję mostka jeżeli wynosi 0 Ohm to możesz zastąpić kawałkiem drutu odpowiednio wygiętego i odpowiedniej średnicy.
  • Pomocny post
    #3 17279755
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Być może to zwykła zwora konfiguracyjna, która przewodzi. Sprawdź miernikiem czy jest przez nią przejście i zamiast niej wstaw kawałek kabelka.
  • #4 17565469
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Mam takie mostki, to zwora konieczna do konfiguracji kolejności modułów.
  • #5 17887697
    79Jarek
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Witam.
    Czy udało się uruchomić wideodomofon ? Jeśli tak to jest prośba o podesłanie zdjęcia obrazu wyświetlanego przez monitor - też ostatnio go zamontowałem i powiem, że obraz jest raczej słabej jakości - ale dobrze by było porównać z innym aparatem.
  • #6 17888470
    piotrek_falownik
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Haha.. znam to.. Tez sie niedawno przejechałem na obrazie bardzo drogie sprzętu.. Nie będę robić anty reklamy ale za kilka tyś wymagałobym o wie lepiej ;). Tez chętnie zobaczę obraz z tego modelu.. pozdrawiam
  • #7 17889404
    79Jarek
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Zakłócenia obrazu, które w moim przypadku występują są spowodowane przewodem pomiędzy bramofonem a zasilaczem - wczoraj zrobiłem testy na innym kablu i obraz był czysty. Próba była na skrętce i xztkmx (według mnie na xztkmx efekt był lepszy, skrętka była łączona bo zabrakło mi w jednym odcinku). Działał poprawnie na przekroju 0.5 mm na odcinku około 60 mb.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z uszkodzonym mostkiem JMP (nr producenta 3501/JMP) w wideodomofonie BTIcino Classe 300X, który zakupił jako używany. Forumowicze sugerują kilka rozwiązań, w tym pomiar rezystancji mostka i ewentualne zastąpienie go kawałkiem drutu lub zworą konfiguracyjną. Inni użytkownicy dzielą się doświadczeniami związanymi z jakością obrazu wideodomofonu oraz wpływem przewodów na sygnał. Pojawiają się również pytania o jakość obrazu wyświetlanego przez monitor.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA