logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] [Seat Ibiza 2 fl 1.4 mpi] Kontrolka oleju mimo wymiany pompy i czujnika

BardexXx 16 Cze 2018 21:26 5361 3
REKLAMA
  • #1 17279828
    BardexXx
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam mam problem, kupiłem Seata Ibizę z silnikiem 1.4 mpi po przejechaniu 10 km zapala się kontrolka oleju na zegarach, dodam że początkowo myślałem że to czujnik więc wymieniłem ale dalej to samo. Pojechałem do mechanika na sprawdzenie ciśnienia okazało się że pompa padła umówiłem się z mechanikiem na wymianę pompy. Po wymianie pompy ciśnienie było dobre na zimnym silniku 2,8 bar, a na ciepłym było 3,5 bara ciśnienie jest dobre więc gdzie może być problem, dodam że wymieniony był rozrząd, olej i filtry.

Z góry dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17279887
    paszczakq
    Poziom 27  
    Ocena: 202
    Przecież nie ma już problemu , ciśnienie jest .
  • REKLAMA
  • #3 17279910
    BardexXx
    Poziom 2  
    No właśnie jest problem do po wymianie pompy i przejechaniu 10-15 km i przy 90 stopniach zaczyna migać i piszczeć tak jak było przed wymianą pompy więc nie wiem o co chodzi.
  • #4 17279963
    BardexXx
    Poziom 2  
    No właśnie jest problem do po wymianie pompy i przejechaniu 10-15 km i przy 90 stopniach zaczyna migać i piszczeć tak jak było przed wymianą pompy więc nie wiem o co chodzi.

Dodano po 33 [minuty]:

Przerwany przewód czujnika.
REKLAMA