W monitorze takim jak w tytule jest nieco inna płyta a mianowicie CA6748SL. Niestety nie mam do niego schematu a różni się sporo od tego który posiadam do tytułowego modelu. Problem jest natomiast taki że popaliło się w zasilaczu kilka elementów tak skutecznie ze nie da się ich zidentyfikować. Mam prośbę czy może ktoś jest w posiadaniu takiego mońka lub schematu i mógłby mi podać wartości takich elementów jak:
R526=? i jego moc ponieważ wygląda na ponadprzeciętny sieddzi w S-MOSa
R524=? siedzi między G-MOSa a masą
D519 jaka to dioda tuż przy poprzednim oporze z tego samego punktu wychodzi ale poprzez rezystor wchodzi na scalaka 3842 na 6 nóżkę
Tak wogóle to może ktoś miał podobny przypadek i podpowie mi co jeszcze wymienić i co można podstawic za STP6N60FI. Taki się spalił a w schemacie mam 2SK2141 ale nie wiem czy bedzie dobry.
Wdzięczny będę za wszystkie podpowiedzi i sugestie.
R526=? i jego moc ponieważ wygląda na ponadprzeciętny sieddzi w S-MOSa
R524=? siedzi między G-MOSa a masą
D519 jaka to dioda tuż przy poprzednim oporze z tego samego punktu wychodzi ale poprzez rezystor wchodzi na scalaka 3842 na 6 nóżkę
Tak wogóle to może ktoś miał podobny przypadek i podpowie mi co jeszcze wymienić i co można podstawic za STP6N60FI. Taki się spalił a w schemacie mam 2SK2141 ale nie wiem czy bedzie dobry.
Wdzięczny będę za wszystkie podpowiedzi i sugestie.