logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bieżnia Gaileo BH fitness silnik cyka i potrzebuje wzbudzenia

baczeknd 21 Cze 2018 18:42 1464 3
REKLAMA
  • #1 17288956
    baczeknd
    Poziom 2  
    Witam, jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Przejrzałem całe forum w poszukiwaniu podobnego tematu natomiast nic nie znalazłem stąd mój post. Problem polega na tym ,że po uruchomieniu bieżni potrzebuje ona wzbudzenia, lekkiego popchnięcia pasa aby ruszył silnik. Szczotki nie są wytarte natomiast jakiś element w środku silnika charakterystycznie cyka dodatkowo przy obciążeniu bieżnia lekko zwalnia. Jeżeli ktoś jest w stanie w jakikolwiek sposób nakierować mnie na przyczynę usterki będę mega wdzięczny.

Jeśli trzeba zamieszczę film.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17291504
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 17291878
    baczeknd
    Poziom 2  
    Jeszcze nie, w zasadzie sama bieżnia to przekładnia pasowa, mogę odłączyć bieżnie natomiast w dalszym ciągu "cykanie" dochodzi mniej więcej z miejsca gdzie są szczotki. Dodatkowo przy dużej prędkości i obciążeniu zaczyna czuć spalenizne. Wydaje mi się że jakiś element w środku nie daje rady go poruszyć a potem utrzymać przy obciążeniu. Elektronika wydaje się okej, chyba że źle steruje sterownik. Postaram się go rozkręcić i odpalić sam silnik. Najlepiej zrobił bym to nie używając płytki żeby ją też wykluczyć tylko nie wiem jakie parametry mam mu podać w sensie na jakim napięciu śmiga, datasheeta nie znalazłem tego ustrojstwa.

ps. Dziękuje za odpowiedź :)
  • #4 17292671
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA