logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bieżnia York Fitness T200 chodzi 6/7 sekund i się wyłącza

MichalAzbestPol 01 Kwi 2020 06:30 3198 7
REKLAMA
  • #1 18577790
    MichalAzbestPol
    Poziom 2  
    Witam jest tu nowy wiec proszę o wyrozumiałość
    Posiadam Bieżnie York Fitness T200 po włączeniu chodzi 6/7 sekund i się wyłącza pokazuje błąd E1
    zdemontowałem pas bieżni i od razu widzę ze jest do wymiany pod spodem jest podarty i poszczerbiony , włączyłem bieżnie bez pasa aby sam silnik pracował i jest to samo chodzi 6/7 sekund i się wyłącza wiec z obciążeniem wydaje mi się nie jest problem tylko z czymś innym
    Proszę o pomoc sugestie
  • REKLAMA
  • #2 18577793
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5157
    @MichalAzbestPol Sprawdzenie impulsatora na kole napędu pasa, od tego zaczynamy. Objaw wskazuje na jego zabrudzenie lub uszkodzenie.
  • REKLAMA
  • #3 18577853
    MichalAzbestPol
    Poziom 2  
    Krzysztof Kamienski bardzo dziękuje za mega szybką odpowiedz - sprawdziłem czujnik przeczyściłem go i włączyłem jest to samo ale założyłem rolkę napędzającą pas ( wcześniejsza próba była bez tej rolki , mój błąd )bo w niej jest magnes który informuje pewnie o prędkości i teraz bieżnia chodzi cały czas ale przy większych prędkościach się wyłącza i dalej pokazuje błąd E1

Proszę o pomoc
  • #4 18577882
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5157
    @MichalAzbestPol Sprawdzić teraz stan mechaniki, rolki, łożyska. E1 wskazuje na przeciążenie mechanizmu, lub jego zatrzymanie (impulsator).
  • REKLAMA
  • #5 18580988
    MichalAzbestPol
    Poziom 2  
    Witam usterka zdiagnozowana spalony silnik pracował ale był słabiutki wysłałem do warsztatu mniej więcej cena naprawa około 300 zł
  • REKLAMA
  • #6 19029253
    rivers333
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam możesz powiedzieć gdzie taki silnik oddałeś do regeneracji?
  • #7 19031502
    MichalAzbestPol
    Poziom 2  
    rivers333 napisał:

W Warszawie +48 501 738 828
  • #8 19032196
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6921
    rivers333 napisał:

Jakikolwiek warsztat zajmujący się przezwajaniem silników elektrycznych, wbrew pozorom dość dużo ich jest. OCzywiście sprawdzić opinie o danej firmie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z bieżnią York Fitness T200, która po włączeniu działa przez 6-7 sekund, a następnie się wyłącza, wyświetlając błąd E1. Po demontażu pasa bieżni zauważono jego uszkodzenie. Po próbie uruchomienia bieżni bez pasa, problem pozostał. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie impulsatora oraz stanu mechaniki, w tym rolek i łożysk, co może wskazywać na przeciążenie mechanizmu. Ostatecznie zdiagnozowano uszkodzony silnik, który został wysłany do regeneracji, a koszt naprawy wynosi około 300 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA