logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pralka Bosch WAB20264P nie blokuje, nie potrafi napełnić, przepuszcza wodę.

malik123 12 Lip 2018 10:57 564 4
REKLAMA
  • #1 17324699
    malik123
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Bosch VarioPerfect Seria 2.
    Podczas napełniania, mimo tego że pompa nie pracuje, woda cały czas powoli, siłą grawitacji, się wylewa, jakby pralka nie blokowała wody, woda przepływa swobodnie przez pralkę.

Kiedy wąż odpływowy zostanie fizycznie zatkany korkiem pralka potrafi nabrać wody do odpowiedniego poziomu i przeprowadzić cykl prania prawidłowo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17324752
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17324784
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3673
    Witam.
    Sprawdź w instrukcji obsługi na jakiej wysokości producent zaleca montaż węża odpływowego i zastosuj się do tych zaleceń.
    Przeważnie jest to wysokość rzędu 60-90 cm.
  • REKLAMA
  • #4 17324854
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6878
    Pralka nie blokuje wypływu wody do kanalizy, nie ma tam żadnego zaworu, tylko pompa tłocząca. Końcówka węża spustowego musi się znajdować minimum na połowie wysokości pralki, najlepiej 3/4 jej wysokości i problem się skończy.
  • #5 17336401
    malik123
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Dziękuję za pomoc, i waszą cierpliwość bo pytanie okazało się mało mądre, skoro odpowiedź jest w instrukcji.

Dla wyjaśnienia podam tylko, że mam inny model pralki Bosch i używam je na firmie gdzie pracują sporo, no i ta druga pralka ma wąż który leży po prostu na ziemi, i to mnie zmyliło. Natomiast tą kupiłem za 10zł od złomiarza, ściągnąłem mu ją z wózka w drodze na złomnice. Była strasznie zakamieniona, ta gumowa "gruszka" była dosłownie nabita kamieniem. No i instrukcji nie mam ,a było ryzyko, że jest oprócz kamienia jest jakoś uszkodzona. Choć raczej podejrzewałem, że był tylko kamień, i wąż ma być wyżej, ale nie miałem takiej pewności.
REKLAMA