dt1 napisał: Wyższą głębie koloru?

Czytał Kolega specyfikację obu standardów?
Tak kolego, czytał kolega specyfikację i właśnie z niej wynika, że DVI ma przestrzeń kolorów wyłącznie RGB a HDMI również YCbCr 4:4:4.
dt1 napisał: (dziwne, że Autor do niej nie zajrzał - chociaż komu tam by się chciało w tej zbędnej makulaturze przecież grzebać)

Gdyby autor zajrzał, to by nie zadawał pytania...
dt1 napisał: Do obsługi 144Hz nie są wymagane dodatkowe sterowniki, systemowe PnP są wystarczające.
Teorię znamy, jednak w praktyce mamy do czynienia z Winzgrozą 10!
Owszem, nie twierdzę, że tu jest problem, ale warto podpowiedzieć koledze, gdzie szukać problemów, albo - to własnie ten przypadek - najzwyczajniej podbić temat bez odpowiedzi.
dt1 napisał:
Kable za trzycyfrowe kwoty nie są potrzebne, uczciwy kabel dual link teoretycznie powinien wystarczyć.
No i właśnie z tymi "kablami" to wielka loteria. Przetestowałem już kilka i teorie sprzedawcy tylko w połowie pokrywają się z praktyką użyszkodnika. Masz rację, że można spróbować - na co ja nie wpadłem.
Dodano po 3 [minuty]: dt1 napisał: Wyższą głębie koloru?

Czytał Kolega specyfikację obu standardów?
Tak kolego, czytał kolega specyfikację i właśnie z niej wynika, że DVI ma przestrzeń kolorów wyłącznie RGB a HDMI również YCbCr 4:4:4.
dt1 napisał: (dziwne, że Autor do niej nie zajrzał - chociaż komu tam by się chciało w tej zbędnej makulaturze przecież grzebać)

Gdyby autor zajrzał, to by nie zadawał pytania...
dt1 napisał: Do obsługi 144Hz nie są wymagane dodatkowe sterowniki, systemowe PnP są wystarczające.
Teorię znamy, jednak w praktyce mamy do czynienia z Winzgrozą 10!
Owszem, nie twierdzę, że tu jest problem, ale warto podpowiedzieć koledze, gdzie szukać problemów, albo - to własnie ten przypadek - najzwyczajniej podbić temat bez odpowiedzi.
dt1 napisał:
Kable za trzycyfrowe kwoty nie są potrzebne, uczciwy kabel dual link teoretycznie powinien wystarczyć.
No i właśnie z tymi "kablami" to wielka loteria. Przetestowałem już kilka i teorie sprzedawcy tylko w połowie pokrywają się z praktyką użyszkodnika. Masz rację, że można spróbować - na co ja nie wpadłem. Mając swoje doświadczenie, ja bym nie próbował tylko szukał przejściówki z deklaracją FHD*144Hz. To tańsze, niż wymiana monitora.