logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału DVI w monitorze BENQ XL2411 przy próbie 144 Hz

Smoguser 16 Paź 2019 19:25 1125 3
REKLAMA
  • #1 18222782
    Smoguser
    Poziom 2  
    Witam, na początku dodam że zawsze uzywalem laptopow ale zdecydowalem sie zlozyc bestie
    Brak sygnału DVI w monitorze BENQ XL2411 przy próbie 144 Hz

Kabel HDMI działa w porzadku, oczywiscie zalezy mi na 144 Hz i chcialem uzywac kabla DVI-D -- DVI-D. Oczywiscie Dual link.
    Nie mam pojęcia czemu nie działa podpinałem juz po 10 razy, grzebałem w środku, wyjmowałem nawet tą okrągła baterie, wyciagalem kable zasilacza, pobralem sterowniki z neta zeby mi nie czytalo jako PnP monitor pomimo ze kolega uzywa na PnP ten sam monitor i wszystko mu chodzi. Sprawdzałem drugi kabel bo myslalem ze moze cos z nim nie tak. Wydaje mi sie ze robiłem juz wszystko i zdesperowany wstawiam tu swojego posta bo krytycznie potrzebuje waszej pomocy. Dziękuję za każdą próbe :)

Na koniec dodam że pracuje na windzie 7 ultimate.
  • REKLAMA
  • #2 18224328
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15501
    W systemie możesz zmienić odświeżanie?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18233250
    Smoguser
    Poziom 2  
    Okazało się że problemem było to ze moje wejscie DVI w stacjonarce było podpięte do płyty głównej a nie do karty graficznej. Teraz moim problemem jest to ze kupiłem przejsciowke DisplayPort(M) -> DVI-D(F)(24+5) dual link i wciąż nie mogę tego ustawić. Już sam nie wiem co mam zrobić
    Odświeżania wciąż nie mogę zmienić.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Kolejny etap i postęp, okazuje się że adaptery ponizej liczb 3 cyfrowych nie obsługują 144 hz, mało tego i te drozsze adaptery czesto maja jakies problemy jak artefakty lub czesciej wylaczanie monitorow, pokazywanie sie czarnych paskow. Nie chcę robić off-topa ale czy kabel hdmi 1.4 *bo ten model obsługuje mój monitor* pociągnie 144 hz na BENQ XL2411 ?s
  • #4 18249144
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6856
    Czytaj Link
    czyli only option is a DisplayPort to Dual-Link DVI active adapter 10Gbps Active, ponieważ masz
    Cytat:
    RTX 2080 which has 1 hdmi and 2 displayports

Monitor zas DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, DVI/ 144hz range freesync... with Mstar 8556T scaler,

Adapter nie należy do tanich np. z Amazon Link

:idea: AMD gpu card for FreeSync 144Hz
    * z NVidia sa "pewne problemy" ponieważ wspiera G-SYN Link_ jak znalezc dobry monitor
REKLAMA