logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Colt 1.5 12V 1990 - spadek obrotów przy włączonych odbiornikach prądu

_marcusek_ 25 Sie 2005 00:17 3237 3
REKLAMA
  • #1 1762304
    _marcusek_
    Poziom 2  
    Help! Mitsubishi colt 1,5 12V cat 1990 - problem z utrzymaniem wolnych obrotów przy załaczaniu wiekszej liczby odbiorników prądu. Np: światła drogowe + wentylator od chłodnicy + stopy - wtedy obroty spadają do ok 400-450. Podobno to regulator prądu. Mam Colta dopiero od tygodnia i nie wiem jak to ustrojstwo u japonców wygląda i gdzie się znajduje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1764453
    _marcusek_
    Poziom 2  
    sigi napisał:
    Prawdopodopnie jest wina silniczka wolnych obrotów, bądź alternatora - ale to wszystko trzeba sprawdzić. (auto ma gaz)

Pozdrawiam.

qote, dzieki ale nie jestem przekonany. Montował gaz facio3 dni temu i na gazie podkrecił że jest minimalny spadek obrotów, a na benzynie fatalnie. Dzieje sie to wszystko po rozgrzaniu silnika i po zatrzymaniu do "0" i postoju. Jak puszcze stopy i wyłącze inne odbiorniki to jest OK. Zreszta to ten od gazu twierdzi że to może byc regulator prądu. W escorcie by-pas mi siadł już 2 razy /normalka po 50-60 tys/ to znam to - w misku to jest inny objaw.

Dodano po 2 [minuty]:

Tomasz1023 napisał:
    http://www.mitsubishiklub.pl/forum/default.asp tam masz odpowiedziane jak i co sprawdzić i postukać:D

Tomasz 1023 - dzieki serdeczne wiele cennych info tam jest
    pozdr
REKLAMA