logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co sądzicie o Kolumnie głośnikowej RELOOP RSP-30

markomad 25 Sie 2005 09:39 10636 5
REKLAMA
  • #1 1762779
    markomad
    Poziom 11  
    Witajcie

Na początki sorry jeśli umieściłem ten temat w nieodpowiednim dziale.

Od jakiegoś czasu obserwuję Wasze projekty ponieważ jestem zainteresowany budową zestawu estradowego do zastosowania do nagłośnienia zespołu muzycznego (grającego na średniej wielkości salach).

Niechcący natknąłem się na taki produkt firmy RELOOP:

http://gmm.com.pl/produkty/Reloop_rsp-30

Po obliczeniu wydatków związanych z samodzielną budową podobnego zestawu doszedłem do wniosku, że koszty są bardzo podobne jak w przypadku zakupu w/w modelu.

Proszę o Wasze opinie na ten temat.

Pozdrowienia

Marek
  • REKLAMA
  • #2 1763665
    cybul88
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Ciekawa kolumienka jednak ta firma niecieszy sie dobrą opinią jesli chodzi o kolumny za tą cene polecam poszukać na allegro kolumny firmy YONE sprzedaje je ich producent wiec jest to bezpieczne.

PS.
    Tez miałem taki dylemat i wybrałem Yone
  • REKLAMA
  • #3 1763806
    aca
    Poziom 30  
    Ocena: 20
    Hi,
    tej kolumny osobiscie nie slyszalem, ale slyszalem juz inne kolumny tej firmy i nie moge powiedziec nic dobrego o tych zeczach. Basy "muliste", wysokie "skrzeczace" (czasem piezo). Zapomnij.
    Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #4 1764403
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Jakie wysokie w tych kolumnach i w mniejszym modelu (1x15") driver nie przkracza 10 kilo (wiekszosc piezaków gra podobnie a nawet lepiej) a nawet moze mniej, srodka jest duzo ale na wysokich drivery z allegro po 30zł zagralyby lepiej bas tez porazka mulisty nie tylko jest go malo stanowczo wrecz za malo, ogolnie nie oplaca sie
  • REKLAMA
  • #5 7840568
    m1losz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Osobiście posiadam takowe 2 paczki. Wykorzystuje je można powiedzieć w 100% ponieważ zasilane są końcówką 2x600W, także mogę się śmiało wypowiedzieć na ich temat. Generalnie w tym przedziale cenowym sprzęt godny polecenia. Są to kolumny ogółem ze średniego poziomu. Jeżeli chodzi o dźwięk, to nie zgodzę, że brakuje basu, jest całkiem przyzwoity i wyraźny. Wiadomo że jak zasili się je końcówka typu "Hollywood" i dostaną z ciężkim sercem zniekształcone 300W no to dźwięk będzie co najmniej niezadowalający. Średnie i wysokie tony nie są zachwycająco przejrzyste, jednak śmiało mogę je polecić dla osób z niedużym zaopatrzeniem finansowym, a z pewnością będziecie zadowoleni.
REKLAMA