logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Integra Control nie chce się połączyć z serwerem.

Lukasz3232 18 Lip 2018 21:50 10533 5
REKLAMA
  • #1 17337066
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    Ocena: 157
    U klienta wymieniłem płytę Integra 32 z niesprawną pamięcią na inną, która już wróciła z serwisu z nową kością.
    Przy okazji wymiany płyty, postanowiliśmy zamontować moduł ETHM-1 Plus.
    Do centrali wgrany nowy soft 1.18, moduł łączy się z serwerem, ma nadany nr ID.
    Niestety, aplikacja w telefonie wyświetla taki komunikat jak na zdjęciu.
    Proszę o komentarze, bo nie wiem o co tutaj chodzi.
    Załączniki:
    • Integra Control nie chce się połączyć z serwerem. Screenshot_2018-07-18-21-37-38-259_pl.satel.android.mobilekpd2.png (91.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17338496
    Stan-Mar

Poziom 27  
    Ocena: 139
    Coś więcej napisz. Czy masz przewód RS pomiędzy ethm a centralą, jakie funkcje uruchomione, jakie klucze wprowadzone, bo tak ciężko wróżyć z fusów.
    Konto firmowe:
    STAN-MAR ZABEZPIECZENIA Stanisław Karzecki
    Kanta 12/42, Olsztyn, 10-691
  • REKLAMA
  • #3 17339022
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    Płyta chwilę wcześniej została zaktualizowana do najnowszej wersji 1.18
    Po rozmowie z działem technicznym, od razu stwierdzili, że brak wprowadzonego identyfikatora GUARDIX.
    I tak było, po wprowadzeniu ręcznie identyfikatora połączenie z aplikacja działa.

Moje pytanie do Satela:
    Po jakie licho wyświetlają się komunikaty, które nic nam instalatorom nie mówią?
    Albo komunikaty będą od razu czytelne dla instalatora, albo niech Satel stworzy tabele z objaśnieniami co oznaczają ich komunikaty typu "centrala nie gotowa".
  • REKLAMA
  • #4 17339119
    Stan-Mar

Poziom 27  
    Ocena: 139
    Lukasz3232 napisał:
    Płyta chwilę wcześniej została zaktualizowana do najnowszej wersji 1.18
    Po rozmowie z działem technicznym, od razu stwierdzili, że brak wprowadzonego identyfikatora GUARDIX.
    I tak było, po wprowadzeniu ręcznie identyfikatora połączenie z aplikacja działa.

Moje pytanie do Satela:
    Po jakie licho wyświetlają się komunikaty, które nic nam instalatorom nie mówią?
    Albo komunikaty będą od razu czytelne dla instalatora, albo niech Satel stworzy tabele z objaśnieniami co oznaczają ich komunikaty typu "centrala nie gotowa".

Niestety, w tym przypadku to nie wina SATELA. Po prostu jako instalator, który przeczytał instrukcję!!! powinienieś wiedzieć, co trzeba wprowadzić, by działało prawidłowo.
    Jak sam zauważyłeś o to samo Ciebie zapytałem.
    Konto firmowe:
    STAN-MAR ZABEZPIECZENIA Stanisław Karzecki
    Kanta 12/42, Olsztyn, 10-691
  • REKLAMA
  • #5 17339899
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    To, że w płytach padają pamięci to również nie ich wina?
    To, że od kilku lat nie są w stanie w aplikacji Integra Control zrobić funkcji przyporządkowania określonych dźwięków do poszczególnych powiadomień to również nie ich wina?
    Oczywiście w Perfekcie, która stoi półkę niżej dało się to zrobić...

Tak tylko chciałem sobie ponarzekać.
  • #6 17339900
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    To, że w płytach padają pamięci to również nie ich wina?
    To, że od kilku lat nie są w stanie w aplikacji Integra Control zrobić funkcji przyporządkowania określonych dźwięków do poszczególnych powiadomień to również nie ich wina?
    Oczywiście w Perfekcie, która stoi półkę niżej dało się to zrobić...

Tak tylko chciałem sobie ponarzekać.
REKLAMA