logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie włącznika WiFi

imhoteps 06 Sie 2018 14:40 6684 2
REKLAMA
  • #1 17369449
    imhoteps
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam
    Może mi ktoś pomóc w podłączeniu włącznika dotykowego WiFi ? Już montowałem takie włączniki i wszystko było OK teraz natomiast chciałem podłączyć w kuchni, ale tu już "zakopałem się" ponieważ światło kuchenne mam włączane z dwóch włączników gdzie jednym mogę włączyć, a drugim wyłączyć. Gdy podłączę niebieski pod N, brązowy pod L1 to światło zaczyna mrugać czy jest włączone czy wyłączone reakcja ta sama, podłączając podłączająć żółty pod N brązowy pod L1 żadnej reakcji gdy włączę światło drugim włącznikiem (manualny) to w kolorze niebieskim pojawia się napięcie.
    Jestem już zdołowany tą sytuacją i proszę o pomoc
    Z góry dziękuję i pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

A tu już jedno gniazdo di kibelka i to samo przy włączeniu światło mruga
    załamka :-(
  • REKLAMA
  • #2 17369553
    kozi966
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    imhoteps napisał:
    Jestem już zdołowany tą sytuacją i proszę o pomoc

W tej puszce nie ma kolega ani "N" (czyli przewodu neutralnego), ani "PE" (czyli przewodu ochronnego).
    Prawdopodobnie nie podłączysz tutaj łącznika WiFi.
    Zamieść proszę ideowy schemat jak ma wyglądać praca tego urządzenia.

Dla gniazda w łazience osadzenie przewodów w złączkach jest wykonane nieprawidłowo.
  • #3 17372820
    imhoteps
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam i wielkie dzięki, ale widze, że nic z tego nie będzie. najlepsze jest to, że w salonie udało mi się podłączyć dwa oświetlenie z podwójnym włącznikiem WiFi a tu już nie.
REKLAMA