enhanced napisał: Nie masz nic podejrzanego w tym użyciu RAMu. Ja też mam 16GB, mało śmieci choć oczywiście więcej bo windows 7 ma troche lat ;p i 1,5GB na starcie zajęte.
Telemetrie nvidii możesz sobie wyłączyć w usługach, windows update też wyłącz znaczy przełącz na ręczny w usługach.
A która to gra ci zjada tyle RAMu że ci go brakuje? Bo to chyba jakieś bugouty sieciowe mają problem a normalnie to najwięcej miałem w dying light ale to po długiej rozgrywce w singlu nie wiem czy 10GB czy conieco więcej.
Zrobiłem to znaczy się wyłączyłem telemtrie nviddi , windows update też wyłączyłem poprzez 3 różne sposoby i chyba jedyne i nic to nie dało i dalej
ten proces svchost.exe jest aktywny mimo to . Pobrałem teraz najnowsze sterowniki do windows 7 i zainstalowałem i teraz jeszcze instaluje poprzez windows update może się to musi poinstalować i wtedy jak to wyłączę to może nie będzie już ten proces ramu zżerał albo w ogóle zniknie.
Kingdom Come Deliverence potrzebuje 12gb no ale to jeszcze w normie jest.
A jakie masz programy włączone że na starcie masz 1,6gb antywirusa masz włączonego czy nie i jakieś inne programy może bo ja te co były nie potrzebne to dałem żeby się nie uruchamiały ze starem system . Praktycznie żadnego program się nie uruchamia ze startem system oprócz tych co windows musi uruchomić żeby komputer działał .