logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

co to za podzespoły / czym się od siebei różnią

CrMo 27 Sie 2005 13:47 2237 2
REKLAMA
  • #1 1768772
    CrMo
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    wiec am tego troche i czesc nei wiem co to ejst i do czego słuzy a druga czesc to tranzystory ale chce wiedzieć czym się od siebei różnią
    zdjecia które sa podpisane "nie_wiadomo_co_to.jpg" - sa ty6mi które nei wiem do czego słuza i jak sie nazywają. Te oznaczone "tran.jpg" sa to tranzystory które nei wiem czym się od siebie rożnią. Z góry dziekiz a pomoc. jeszce jest jakeiś coś iznaczone MEF400/68K - i nie iwme też co to
    Załączniki:
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią tran3.jpg (7.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią tran2.jpg (8.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią tran1.jpg (8.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią nie_wiadomo_co_to_5.jpg (8.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią nie_wiadomo_co_to_4.jpg (8.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią nie_wiadomo_co_to_3.jpg (9.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią nie_wiadomo_co_to_2.jpg (7.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią nie_wiadomo_co_to_1.jpg (7.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią nie_wiadomo_co_to.jpg (8.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • co to za podzespoły / czym się od siebei różnią MEF400_68K.jpg (7.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1768812
    karlos79
    Poziom 33  
    Ocena: 76
    Witam
    MEF400/68K - kondensator 68nF/400V
    Pierwsze " nie wiadomo co " to dławik , drugie to transformator, reszta to też dławiki.
    Jak podasz oznaczenia tych tranzystorów to powiem Ci coś wię cej o nich.
    Pierwsze są małej mocy w obudowie TO-92
    Druga fota to trzanzystory średniej mocy w obudowie TO-220
    Trzecia fotka - to samo tylko w obudowie izolowanej TO-220F

Polecam lekture stronek.
    www.elenota.prv.pl
    www.edw.om.pl
    Pozdrawiam
  • #3 1769394
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1581
    większość tych elementów pasuje do zasilacza AT/ATX - jest trafo impulsowe , dławik wyjściowy na rdzeniu proszkowym , dławik EMI , dławik powietrzny, elementy w TO220 mogą być tranzystorami ale równie dobrze podwójnymi diodami Schottky'ego - j.w. przydałoby się podać oznaczenia na nich.
REKLAMA