logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SMA SB 5000TL-21 nie łączy się przez BT, brak niebieskiej diody, co robić?

Seas 26 Sie 2018 16:17 840 3
REKLAMA
  • #1 17405900
    Seas
    Poziom 22  
    Ocena: 181
    Eksploatuję ten falownik już 5 lat. Nigdy nie miałem problemów z komunikacją BT, aż wreszcie mam. Po uruchomieniu SE i wybraniu mojej instalacji komputer nie może połączyć się z inwerterem. Na inwerterze nie uruchamia się BT (niebieska dioda). Komunikaty typowe w oknie SE - zła jakość sygnału (odległość 0,5m), inne instalacje w pobliżu (brak takowych w promieniu 10 km). Próba założenia nowego plantu bez powodzenia - komunikat brak urządzeń BT w pobliżu. Co można zrobić samemu oprócz wysłania inwertera do serwisu?
  • REKLAMA
  • #2 17406187
    Tech132
    Poziom 29  
    Ocena: 393
    Spróbuj połączyć się innym komputerem.
  • REKLAMA
  • #3 17409035
    Leon444
    Poziom 26  
    Ocena: 355
    Spróbuj ustawić Bluetooth w inwerterze na 0 (zero) a później spowrotem na kanał który miałeś...
  • #4 17416636
    Seas
    Poziom 22  
    Ocena: 181
    Wyłączenie i ponowne włączenie BT na inwerterze nie pomogło. Odinstalowałem SE i zainstalowałem ponownie. Explorer widzi inwerter i próbuje się z nim połączyć z jako Plant 2, niestety nieskutecznie tj. tak samo jak dla Plant 1. Pozostaje próba na innym komputerze, ale na razie mam dostępne tylko urządzenia z androidem.

Dodano po 1 [minuty]:

Jeszcze jedno, korzystałem z kanału 1 - tak sugerowała instrukcja. Inne kanały zarezerwowane były do współpracy z innymi inwerterami. Czy jest sens próbować na innych kanałach?
REKLAMA