logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja TomTom XL N14644 - Błąd przy aktualizacji map

Punkxp 29 Sie 2018 00:45 2277 3
REKLAMA
  • #1 17410813
    Punkxp
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Mam problem z nawigacją TomTom XL która miała dożywotnie mapy Europy Środkowo-Wschodniej tzw lifetime same mapy bez fotoradarów..
    Model nawigacji to N14644 (4ET0.002.08).
    Ostatnią aktualizację robiłem chyba z rok, albo i półtora roku temu właścicielowi nawigacji, a że nie mieszkam gdzie on i sam jej nie aktualizował to używał puki go zaczął nie wyprowadzać na manowce.
    Aktualnie po włączeniu nawigacji i po wgraniu TomTom Home znalazł jedną aktualizację bez fixów i nie może jej wgrać stoi na ekranie instalacji map share.
    Ma ktoś jakieś pomysły na tą nawigację?
    Czy niestety zostaje kupić nową aby mapy były aktualne, ale dziwne że producent daje mapy life time, a potem ich nie można wgrać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17410854
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 924
    Punkxp napisał:

Ostatnią aktualizację robiłem chyba z rok, albo i półtora roku temu właścicielowi nawigacji, a że nie mieszkam gdzie on i sam jej nie aktualizował to używał puki go zaczął nie wyprowadzać na manowce.

Najgłupszy tekst jaki czytałem. Czy w tym czasie pozwijali asfalt i nie można dojechać tam gdzie szło? Nieaktualizowana mapa może ew. nie widzieć nowych dróg i prowadzić inaczej, ale na manowce prowadzić nie może.

Co do samej aktualizacji to wywala jakiś komunikat? Sprawdzałeś na innym kompie z innym łączem oraz czy np. antywirus nie blokuje update?
  • REKLAMA
  • #4 17411835
    Punkxp
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Wgrałem ponownie TomTom Home na innym komputerze i jeszcze raz przeprowadziłem aktualizacje.
    Po zmianie komputera i systemu aktualizacja poszła i się wszystko wgrało.
    Dzwoniłem też do TomTom`a celem weryfikacji urządzenia i u nich w systemie też widnieje że mapy są life time więc powinien jeszcze pobierać nowe, ciekawe czy się na jesień lub zimę nowe mapy pokarzą.
    Narazie najnowsze jakie pobrał to Środkowa i Wschodnia Europa v1011.8977 także dziękuje za pomysł ze zmianą i instalacją softu na innym komputerze.
REKLAMA