logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica ZIM629E - Podświetlenie wewnątrz zmywarki nie działa

chicken19 29 Sie 2018 20:19 3687 5
REKLAMA
  • #1 17412215
    chicken19
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    Witam.
    Przy okazji naprawy uszkodzonej uszczelki pompy przypadkiem dowiedziałem się, że ta zmywarka ma podświetlenie wewnątrz komory. Nie wiedziałem o tym bo od początku nie działało, a jest zamontowane na górze i trzeba było się mocno schylić żeby dostrzec lampkę. Przewody są tam doprowadzone i chciałbym sprawdzić zasilanie we wtyczce obok lampki. Ile ono powinno wynosić? Czy tyle co w instalacji domowej? Czy za każdym otwarciem drzwi powinna się zapalić czy trzeba nacisnąć jakiś przycisk?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17412398
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Ocena: 552
    Moim zdaniem skoro jest to podświetlenie wnętrza zmywarki to po otwarciu drzwiczek powinna zaświecić się żarówka. W jakim celu chcesz zmierzyć napięcie we wtyczce obok lampki? Skąd masz pewność, że wtyczka ta jest połączona z oprawką żarówki?
  • REKLAMA
  • #3 17412510
    chicken19
    Poziom 12  
    Jak napisałem w tytule lampka nie działa. Chcę sprawdzić we wtyczce czy jest napięcie i czy jest odpowiednie.Jeśli tak wymienię lampkę. W sumie to raczej jakiś LED tu jest. Jak skąd mam pewność czy podłączona? Poprostu widzę, że jest podłączona.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17412615
    chicken19
    Poziom 12  
    Niezła cena jak za dwie diody i rezystor. :) Możesz mi powiedzieć o tym zasilaniu ile powinna mieć we wtyczce? Normalnie 230V? Żebym nie kupił na darmo bo może gdzieś dalej coś nie jest podłączone. Dziwne, że od nowości nie działała. Może w fabryce coś nie podpięli i wolałbym być pewny tego.

Edit:
    Już widzę co jest grane, a to woda w środku lampki. Rozszczelniła się. Kurczę ani razu nawet nie zaswieciła od nowości. Pewnie w fabryce na teście już dostała wody.
  • #6 17412628
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    chicken19 napisał:
    Normalnie 230 V?

Na pewno nie. To chińska zmywarka i niestety trzeba większość instalacji sprawdzać "na piechotę".
REKLAMA