logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Epson L800 - Rozmywanie wydruku w kolorach czarnym i magenta, co robić?

pgrom 12 Wrz 2018 08:44 1251 3
REKLAMA
  • #1 17436205
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Witam, problem jak w temacie, drukarka "rozmywa" wydruk. Z tego co zauważyłem dotyczy to koloru czarnego i magenty. Napewno nie jest to wina encoderów, kalibracja głowicy też nie pomaga. Może któryś z kolegów miał podobny problem bo obawiam się uszkodzenia głowicy, tamy albo płyty sterującej ale nigdy nie spotkałem takiego problemu. Z góry dzięki za pomoc

Epson L800 - Rozmywanie wydruku w kolorach czarnym i magenta, co robić? Epson L800 - Rozmywanie wydruku w kolorach czarnym i magenta, co robić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17436228
    Linux3003
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    hej,
    Wydaje mnie się, że jest to brak wydruku w pionie i trzeba wyrównać pojemniki.
    Odpal czyszczenie głowicy, a później odpal raz jeszcze wyrównanie głowicy i odznacz duża szybkość w zaawansowanych (high speed ;))

pozdrawiam
    R
  • REKLAMA
  • #3 17436247
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 289
    Tasiemka enkodera jest z całkowicie czysta ? Sprawdź czy karetka nie jest połamana.
  • #4 17437501
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Drukarka uruchomiona, powiem szczerze że serwisowałem już różne drukarki Epsona ale z takim przypadkiem się jeszcze nie spotkałem. Drukarka wykazywała kończący się tusz czarny, yellow i magenta. Po zainstalowaniu na komputerze serwisowym, uzupełnieniu wszystkich tuszów, wpisaniu ID drukarka ruszyła i zaczęła drukować dobrze. Dziwny objaw działania drukarki w związku z kończącym się tuszem. Temat zamykam
REKLAMA