logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Epson L800 - Brak wydruku w kolorze czarnym po uzupełnieniu tuszu

tida1 28 Sty 2021 00:03 1506 6
REKLAMA
  • #1 19215104
    tida1
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Witam

W mojej 3 letniej Epson L800 skończył się ( całkowicie) czarny tusz, ponieważ nie miałem zapasu, to dolałem go dopiero po 3 dniach. Od tamtej pory nie drukuje na czarno.

Czyściłęm ze 4 razy dysze i za pomocą WIC Reset 2 razy robiłem ładowanie tuszu, po tym ładowaniu pojawił się bardzo, bardzo poprzerywany i blady wydruk w czerni, ale w takim stanie jest on zupełnie nie do przyjęcia.

Na teście dysz nie ma w ogóle koloru czarnego, lub są 3-4 kreski zaledwie...

Co można z tym zrobić ? Wiem że nie powinienem dopuszczać do takiej sytuacji, ale
    już się stało...
    pzdr Tida
  • REKLAMA
  • #2 19220353
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 289
    Wykonaj zaawansowane czyszczenie głowicy z zakładki konserwacja w preferencjach drukowania.
  • REKLAMA
  • #3 19220591
    SilverGTA
    Poziom 22  
    Ocena: 94
    Zapowietrzone cap-y. Na wyparty powietrzem atrament nic innego nie pomoże ani żadne czyszczenie.
  • REKLAMA
  • #4 19220633
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    wejdź w zakładkę DRUKARKI i tam na swojej drukarce kliknij PREFERENCJE -później KONSERWACJA i następnie ZAAWANSOWANE WYPŁUKIWANIE TUSZU ( czy jakoś tak)
  • REKLAMA
  • #5 19220860
    tida1
    Poziom 9  
    SilverGTA napisał:
    Zapowietrzone cap-y. Na wyparty powietrzem atrament nic innego nie pomoże ani żadne czyszczenie.

Ok, jak to skutecznie odpowietrzyć ( sam czarny, bo tylko tego brakowało) ?
  • #6 19225994
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    jak wejdziesz w ten tryb co podałem ci wcześniej to maszyna za ciebie odpowietrzy się i wyczyści głowicę, minusem jest ubytek tuszu ale one kosztują grosze w tym modelu
  • #7 19633175
    tida1
    Poziom 9  
    Zamykam temat, dzięki. Drukarke udało się uruchomić.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z drukarką Epson L800, która przestała drukować na czarno po uzupełnieniu tuszu. Po trzech dniach bez tuszu, po dolaniu, wystąpiły problemy z jakością druku, a test dysz wykazał brak koloru czarnego. Użytkownik przeprowadził czyszczenie dysz oraz użył WIC Reset do ładowania tuszu, jednak efekty były niezadowalające. Użytkownicy forum zalecili wykonanie zaawansowanego czyszczenia głowicy oraz odpowietrzenie systemu, co miało pomóc w przywróceniu prawidłowego działania drukarki. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że udało mu się uruchomić drukarkę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA