ok dzięki za pomoc, jutro biore się za to.
Dodano po 18 [godziny] 14 [minuty]:
Udało mi się tylko jeden z kluczyków zaprogramować i to ten dodatkowy, którego nie używałem ale dobre i to, że jeden działa.
Próbowałem też wpisac w Moduł komfortu 46 - Adaptacja 10 - wybrać kanał 00 - tak doczytałem w jednym miejscu, że kanał 00 to reset- wciskając póżniej - testuj - zapisz, a następnie wpisywałem w - Wybierz kanał 001 i pozniej ilość kluczyków 2, zapisywało mi to, póżniej nacisekałem otwieranie na jednym i drugim pilocie ale ten drugi był nie aktywny.
Próbowałem jeszcze przy pomocy kluczyka juz zakodowanego wlozyc do stacyjki i zrobic te kroki ponizej, ale podczas zamykania drzwi kluczykim nieaktywnym, zamykały sie wszystkie zamki oprócz zamka drzwi kierowcy tj. zamek kierowcy po przekreceniu klucza zamykał się i otwierał i pozostawał w pozycji otwartej inne były zamkniete.
Jeżeli powyższa procedura nie działa - tzn. zarówno kanał "01" jak i "21" nie są dostępne - postępuj następująco:
Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!). Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności:
[Wybór]
[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]
[Bloki pomiarowe - 08]
Wybierz grupę "003" (w niektórych modelach może to być grupa "007")
[Idź!]
Wartość wyświetlana w polu numer 2 pozwala odczytać ile pilotów jest aktualnie dopasowanych i jakie pozycje zajmują one w pamięci sterownika, np.: "0001" informuje o tym, że dopasowany jest jeden pilot i zajmuje on pierwszą pozycję w pamięci sterownika.
Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).
Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne - na trzeciej itd.
Nie jest to aż tak pilne poniewaź jeden z pilotów działa prawidlowo, ale już chciałbym zrobić to kompleksowo aby dwa działały niezależnie.
Otwieranie - zamykanie działa na jednym pilocie, ale dobre i to. Czasami tylko drzwi pasażera tylne te po stronie kierowcy aby otworzyć trzeba na dwa razy wcisnąć otwieranie jak już innne są otwarte...