Witam.
Mam problem z pewnością działania najprostszego układu z przyciskiem.
Czasami działa przy wciśnięciu przycisku a czasami i po 5 razy trzeba naciskać żeby zmienić stan.
przycisk podpięty do gpio0, pushbutton active low, pullup
led podpięty do gpio13
Rules przepisane z przykładów w sieci
on przycisk#Switch do
if [przycisk#Switch]=0
gpio,13,1
else
gpio,13,0
endif
endon
mam kilka modułów wemos i na nich to w ogóle wygląda tragicznie. Kliknięcie czegokolwiek w domoticzu to kilka sekund na odpowiedź modułu trzeba czekać, najlepiej działa na nodemcu ale tez właśnie są cyrki że po kilka razy trzeba przycisk cisnąć.
Soft mam wgrany ESPEasy_v2.0.0-dev11_normal_1024.bin
Jak wgram wersję 4096 (bo chyba takie te esp siedzą w nodemcu i wemosach) to wogóle nic totalnie nie działa na żadnym z modułów, po wgraniu softu telefon nie widzi po wifi modułów.
W czym może być problem
Mam problem z pewnością działania najprostszego układu z przyciskiem.
Czasami działa przy wciśnięciu przycisku a czasami i po 5 razy trzeba naciskać żeby zmienić stan.
przycisk podpięty do gpio0, pushbutton active low, pullup
led podpięty do gpio13
Rules przepisane z przykładów w sieci
on przycisk#Switch do
if [przycisk#Switch]=0
gpio,13,1
else
gpio,13,0
endif
endon
mam kilka modułów wemos i na nich to w ogóle wygląda tragicznie. Kliknięcie czegokolwiek w domoticzu to kilka sekund na odpowiedź modułu trzeba czekać, najlepiej działa na nodemcu ale tez właśnie są cyrki że po kilka razy trzeba przycisk cisnąć.
Soft mam wgrany ESPEasy_v2.0.0-dev11_normal_1024.bin
Jak wgram wersję 4096 (bo chyba takie te esp siedzą w nodemcu i wemosach) to wogóle nic totalnie nie działa na żadnym z modułów, po wgraniu softu telefon nie widzi po wifi modułów.
W czym może być problem