logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Profesjonalna wiertarka do prac remontowo budowlanych.

tomforum84 18 Wrz 2018 14:46 516 2
REKLAMA
  • #1 17447078
    tomforum84
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    W związku z planami otwarcia firmy remontowo budowlanej będę pisał poszczególne posty na temat zakupu sprzętu, który jest jest niezbędny do prowadzenia takiej działalności. Zaczynam od wiertarki dlatego proszę o doradztwo w zakresie zakupu(później zajmę wkrętarkami, młoto-wiertarkami itd.)
    Wiertarka ma służyć do wiercenia w pomieszczeniach głównie z wielkiej płyty głównie beton, cegła, kartongipsy itp.
    Będą to prace niezbyt ciężkie wiertłem max do 12 mm (potem zajmę się cięższym sprzętem więc proszę o konkrety właśnie tylko co do takich prac).
    Zależy mi na wygodzie, trwałości i w miarę łatwo dostępnego serwisu i w miarę tanich części, choć pewnie nie da się tego wszystkiego pogodzić.
    Firmy, które biorę pod uwagę to:
    -Fein
    -Makita
    -Hilti
    -Dewalt
    -Bosch
    -Metabo
    Cena nie gra roli w przypadku zakupu sprzętu.
    Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi ale tak jak pisałem wyżej skupimy się tylko na wiertarce.
  • REKLAMA
  • #2 17447122
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2649
    Ja polecam sprzęt Hitachi, używam już od ok 10 lat i nie zawiodłem się nigdy, serwis też nie ma problemu. Serwisowa była zawsze co roku i dopiero po 8 latach musiałem wymienić uchwyt za 150zł.
  • #3 17447147
    tomforum84
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Ok rozumiem a jaki model konkretnie? Mam jednak obawy czy ten sam model (jeśli go jeszcze produkują w nowej wersji) jest tak trwały jak Twój.
REKLAMA