W związku z planami otwarcia firmy remontowo budowlanej będę pisał poszczególne posty na temat zakupu sprzętu, który jest jest niezbędny do prowadzenia takiej działalności. Zaczynam od wiertarki dlatego proszę o doradztwo w zakresie zakupu(później zajmę wkrętarkami, młoto-wiertarkami itd.)
Wiertarka ma służyć do wiercenia w pomieszczeniach głównie z wielkiej płyty głównie beton, cegła, kartongipsy itp.
Będą to prace niezbyt ciężkie wiertłem max do 12 mm (potem zajmę się cięższym sprzętem więc proszę o konkrety właśnie tylko co do takich prac).
Zależy mi na wygodzie, trwałości i w miarę łatwo dostępnego serwisu i w miarę tanich części, choć pewnie nie da się tego wszystkiego pogodzić.
Firmy, które biorę pod uwagę to:
-Fein
-Makita
-Hilti
-Dewalt
-Bosch
-Metabo
Cena nie gra roli w przypadku zakupu sprzętu.
Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi ale tak jak pisałem wyżej skupimy się tylko na wiertarce.
Wiertarka ma służyć do wiercenia w pomieszczeniach głównie z wielkiej płyty głównie beton, cegła, kartongipsy itp.
Będą to prace niezbyt ciężkie wiertłem max do 12 mm (potem zajmę się cięższym sprzętem więc proszę o konkrety właśnie tylko co do takich prac).
Zależy mi na wygodzie, trwałości i w miarę łatwo dostępnego serwisu i w miarę tanich części, choć pewnie nie da się tego wszystkiego pogodzić.
Firmy, które biorę pod uwagę to:
-Fein
-Makita
-Hilti
-Dewalt
-Bosch
-Metabo
Cena nie gra roli w przypadku zakupu sprzętu.
Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi ale tak jak pisałem wyżej skupimy się tylko na wiertarce.