logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór rejestratora Hikvision DS-7204HQHI-K1 vs Dahua DHI-XVR4108HS do monitoringu domu

dust1985 21 Wrz 2018 16:15 654 1
  • #1 17452722
    dust1985
    Poziom 11  
    Ocena: 41
    Witam

Proszę was o pomoc w doborze sprzętu do monitoringu. W tej chwili posiadam dwie stare kamery, które z czasem na pewno wymienie. Są to analogowe kamery podpięte kablem koncentrycznym ( nie mam możliwości wymiany tego przewodu). W dwa kolejne narożniki domu pod podbitką doprowadzoną mam skrętkę. Chce jeszcze dołożyć piątą kamere IP która była by skierowana na furtkę i służyła jako wizjer. Mam też stary rejestrator , lecz nie mam publicznego adresu IP więc chce zakupić rejestrator z obsługą chmury. Znalazłem coś takiego:
    Hikvision DS-7204HQHI-K1
    Rejestrator ten obsługuje 4 kanały + 1 IP. Teraz jest też moje pytanie jak to wygląda. Czy będę miał podgląd np. w telefonie z wszystkich 5 kamer czy tylko z 4 bo nagrywa chyba wszystkie 5. Czy może zakupić rejestrator Dahua 8 kanałowy DHI-XVR4108HS i mieć zapas gdyby w przyszłości zachciało się dołożyć kolejne kamery? Jakie zewnętrzne kamery polecicie?

Pozdrawiam
  • #2 17452751
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    dust1985 napisał:
    Czy będę miał podgląd np. w telefonie z wszystkich 5 kamer czy tylko z 4 bo nagrywa chyba wszystkie 5.
    Będziesz miał podgląd z wszystkich 5 kamer, które jednocześnie nagrywa. Jeśli zastanawiasz się czy rejestrator 4 czy 8 kanałowy to od razu lepiej 8 kanałowy - znając życie założysz 4+1IP i stwierdzisz, że może jeszcze 1 by się przydała. Różnicy wielkiej nie ma, więc lepiej zakupić 8 kanałowy. Kamery najlepiej bullety, bo mają oświetlacz IR z większym zasięgiem niż kopułki. Jaki budżet?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA