logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór rejestratora Hikvision DS-7104HQHI-K1 vs DS-7104HQHI-F1/N dla 4 kamer

ardianvip 26 Lis 2018 13:27 3651 36
Najlepsze odpowiedzi

Który rejestrator Hikvision wybrać do 4 kamer HDTVI/AHD, żeby mieć H.265+ i płynny podgląd na kilku tabletach oraz urządzeniach mobilnych?

Do 4 kamer lepiej wybrać DS-7104HQHI-K1, bo ma H.265+ i daje większy zapas funkcji niż DS-7104HQHI-F1/N, a jeśli zależy Ci na przyszłej rozbudowie, z dyskusji padły też nowsze modele DS-7204HQHI-K1 lub DHI-XVR5104C-4KL-X [#17586617][#17586973][#17588874] Podgląd zdalny będzie jednak zależał głównie od uploadu łącza i ustawień strumienia, a na tabletach i telefonach najlepiej używać strumienia pomocniczego, bo główny strumień ma sens przede wszystkim przy lokalnym podglądzie jakościowym [#17586617][#17586692][#17590308] W rozmowie zwrócono też uwagę, że 25 kl./s nie jest potrzebne do płynnego obrazu i zwykle wystarcza 10–15 kl./s [#17586973][#17590266] Przy budżecie 600 zł trudno liczyć na „porządny” rejestrator wyższej klasy, więc trzeba uważać na oferty z niepewnego źródła [#17588874] Zamiast SSD lepiej stosować dysk dedykowany do monitoringu, bo zwykły SSD może się szybciej zużyć [#17590161]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
  • #1 17586592
    ardianvip
    Poziom 8  
    Witam Panowie mam problem chodzi o modele do wyboru Rejestrator DS-7104HQHI-K1 4ch+IP Hikvision lub Rejestrator HD-TVI DS-7104HQHI-F1/N Hikvision . Bądź inny model ? Dodam ze podgląd jest na 3 tabletach 24/h oraz poza domem na 2 urządzeniach mobilnych . Chce żeby to płynnie chodziło max 4 kanały bo tyle kamer zamontowanych . Znalazłem na allegro kilka modeli tylko nie za bardzo rozumiem różnice tych cen jeden za 200zł drugi za 500zł ? "max 600 zł kwota" modele te same przykładowo na stronie abcv Cena: 579,33 a na allegro 300z zł ? DS-7104HQHI-K1 4ch+IP Hikvision nad tym sie zastanawiam proszę o doradzenie ;) :P P.S oraz linka do allegro żeby ten sprzęt był zgodny z opisem . kamery pracują w technologi HDTVI, HDCVI, AHD aktualnie sa ustawione na AHD firma Hikvision , aktualnie dysk w rejestrator 256GB SSD. taki mam w modelu niższym . Pozdrawiam :roll: Dodam jeszcze że interesuje mnie zapis nagrań Obsługa kompresji H.265+ / H.265 /ze względu na pojemność dysku , oraz przesyłania obrazu poprzez sieć .
  • Pomocny post
    #2 17586617
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    Jeśli już to brałbym DS-7104HQHI-K1 ze względu na możliwość dołożenia jeszcze jednej kamery.
    Co do cen - sklepy stacjonarne które oferują sprzęt istnieją i istnieć będą, nie ma problemów z gwarancją itp. co do sprzedawców na Alle... dziś są jutro już nie i martw się sam - coś kosztem czegoś.
    Malutki ten dysk, co do podglądu zdalnego - zależy od uploadu na łączu z którego korzystasz.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17586627
    ardianvip
    Poziom 8  
    Dysk wystarczy na 7 dniowe nagranie uruchomione na wykrywanie zdarzenia , SSD dlatego taki wybrałem bo zawsze ze standardowym dyskiem jakieś problemy występowały po 5 miesiącach ... raz nie nagrało ważnej rzeczy bo się zawiesił dysk i od tamtej pory nie chce talerzowych dysków ... w domu po Sieci WI-FI po za domem wysył 3 MB...:( niestety bardziej zależy mi na jakości w domu na tabletach oraz nagrań po za domem czasem podgląd mobilny . Super było by w czasie rzeczywistym 25/kl P.S zamówiłem na allegro model ten co chciałem i okazało sie bateria padnięta w urządzeniu do tego przy rozdzielczosci full hd nagranie było beznadziejne i nie było możliwosci ustawic w kodeku h256... według mnie urządzenie było stare tylko odswieżone oprogramowanie ...
  • #4 17586638
    sosarek

Poziom 43  
    To ustaw sobie w opcjach podglądu strumień główny.
    ardianvip napisał:
    zamówiłem na allegro model ten co chciałem i okazało sie bateria padnięta

Który model?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #5 17586642
    ryba884
    Poziom 19  
    Ocena: 49
    Bo nie używa się zwykłych dysków tylko dedykowanych do zapisu video. Jest różnica w oprogramowaniu takiego dysku. 3Mb to malutko, ale na drugi strumień wystarczy lub ew. na odtwarzanie zdalne jednej kamery na raz. Odnośnie 25kl/s to po co Ci taka ilość. Obserwujesz autostradę? Wystarczy Ci 10 spokojnie, chyba że masz jakieś szybko poruszające się obiekty (z którymi i tak będzie problem w budżetowej kamerze).
  • #6 17586643
    ardianvip
    Poziom 8  
    DS-7104HQHI-K1 4ch+IP już go odesłałem coś nie tak z nim było ...
  • #7 17586647
    sosarek

Poziom 43  
    Jak? Pytasz o rejestrator, ale już zdążyłeś go zamówić i odesłać bo był wg.Ciebie uszkodzony?
    Coś mi tu nie gra.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 17586656
    ardianvip
    Poziom 8  
    Zamówiłem rejestrator na allegro model co wypisałem wyżej niestety coś nie grało mi z tym modelem ustawienia rozdzielczości oraz bitera . dały efekt bardzo złej jakości gdzie przy teraźniejszym rejestratorze przy podobnych ustawieniach obraz jest lepszy , dlatego pytanie czy może lepiej przez sklep zamówić bo wydawało mi sie że ten który już odesłałem coś nie tak z nim było poprostu opis parametru i modelu nie zgadzał sie mi z tym modelem , nie jest realne że rejestrator który używam teraz już rok czasu nagrywał lepiej i był tańszy o 50 % chce poprostu zmienić na model lepszy . Dlatego ppstanowiłem sie doradzić żeby znowu nie popełnić błedu . chce ze sprawdzonego źródła i model hikvision .
  • #9 17586663
    sosarek

Poziom 43  
    Jaki model obecnie posiadasz?
    Skoro działa i funkcjonuje prawidłowo nie widzę potrzeby wymiany.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 17586666
    ardianvip
    Poziom 8  
    model -DS-7104HQHI-F1 / N wersja firmware - V3.4.82 build 170427 wersja kodowania - V5.0 build 170425 . cena 330zł wtedy dałem chce wymienic bo sie zaczoł resetowac dziennie 3 razy co jest uciążliwe zasilacz 3 juz zmieniony i nic nie dało dlatego chce poprostu zmienic a zauwazyłem że teraz występuja rejstratory z tej seri z kodwaniem obrazu kodekiem Obsługa kompresji H.265 Pro+ / H.265 Pro / H.265 / H.264+ / H.264 co ma dla mnie znaczenie ze wzgledu na pojemnosc dysku oraz przesyl obrazu na tablety przez siec wi-fi i poza domem. P.S problemy z resetacja zaczeły sie od miesiaca czasu tak poprostu . instalacje sprawdzałem nie ma zadnych zwarć na kablach od kamer itd .
  • #11 17586683
    sosarek

Poziom 43  
    Jeśli ma być nowszy to DS-7204HQHI-K1 lub DHI-XVR5104C-4KL-X.
    Skoro resetuje się tyle razy dziennie to sprawdź co jest w Logach.
    Nie wspomniałeś ani słowem o modelach kamer.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #12 17586685
    ardianvip
    Poziom 8  
    Powiem tak
    1- zalezy mi na nagraniach w kodeku Obsługa kompresji H.265 Pro+ / H.265 Pro / H.265 /
    2- dzieki temu moge obnizyc przesyl danych przyklad podglad na tabletach po sieci wi-fi H.265 oprogmamowanie HIK-Connect
    3- pojemnosc nagran mniej zajmuje
    4- jestem w stanie osiagnac lepsza jakosc nagran
    5- aktualnie do Router podłączonych jest 24 urzadzen domowych i siec czasem sciana łącze neostrada pobieranie 20 mb wysyl 3 mb
    6- duze jest tych seri te same nazwy itd. a okazuje sie roznica cen lub nie zgodny z opisem albo jakas podróbka ...
  • #13 17586692
    sosarek

Poziom 43  
    1. Ok, sam kodek to nie wszystko.
    2. Podgląd nawet po WiFi leci strumieniem dodatkowym i będzie wyglądał jak wygląda dopóki nie przełączysz się na strumień główny.
    3. Wszystko zależy od ustawień, nie tylko kodeka.
    4. Jakim cudem?
    5. No i dziwisz się że to nie działa, pewnie wszystko łączy się z Liveboxem...Na zwykłym routerze za 100zł. nie osiągniesz pełnej funkcjonalności sieci z obsługą tylu urządzeń - tym bardziej bezprzewodowo.
    6. Trzeba czytać i kupować w sprawdzonych miejscach a nie tam gdzie 5zł. taniej.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #14 17586694
    ardianvip
    Poziom 8  
    Kamery nie dokładnie modelu pamietam ale chyba ten Kamera przemysłowa TVI/AHD/CVI/CVBS HIKVISION DS-2CE16D0T-IT3F/2.8
    Na tabletach ustawiono strumien główny ze wzgledu na jakość płynnosc po za domem strumien pomocniczy kompresja kodaka jestem w stanie zmnieszyc przesyl danych przy ustawionym jakosci obrazie aktualnych dzieki kodekowi H.265/H.265+ aktualnie uzywam h264. bo tylko taki ma ten rejstrator. Router ASUS model N17U nie brałem od dostawcy tylko własny do tego zdalny podglad przez serwer asus.com przekierowany został

Dodano po 13 [minuty]:

co jest w Logach - nie ma nic problem raczej lezy po stronie technicznej urzadzenia . wszystko bylo ok działało do czasu teraz skoro chce zmienic to chce wytestowac mozliwosci nowego kodawania obrazu H.265+ zachowujac to sama jakosc obrazu badz nawet lepsza osiagnac przy malym zurzyciu sieci i zajmowanej przestrzeni dyskowej . instalacja calych akmer lacznie z tabletami itd wykonywalem sam bez pomocy serwisu dodam .
  • #15 17586821
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Ogólnie ciekawie to kolega wszystko opisuje. Przez ostatnie 4 lata ani razu żaden z przeróżnych rejestratorów Hikvisiona mi się sam nie resetował, a założyłem ich powiedzmy 100-150szt.
    Przywracałeś go do fabryki i skonfigurowałeś na nowo?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #16 17586832
    sosarek

Poziom 43  
    ardianvip napisał:
    ASUS model N17U

Na tym to sobie mozesz podłączyć telefon, konsolę i komputer - ale nie ponad 20 klientów sieciowych.
    ardianvip napisał:
    zdalny podglad przez serwer asus.com przekierowany został

Przez jaki serwer? W jakim celu? Hik posiada swoją chmurę przecież.
    ardianvip napisał:
    co jest w Logach - nie ma nic problem raczej lezy po stronie technicznej urzadzenia

Ciekawe, restarty powinny zostać zapisane.
    ardianvip napisał:
    chce wytestowac mozliwosci nowego kodawania obrazu H.265+ zachowujac to sama jakosc obrazu badz nawet lepsza osiagnac przy malym zurzyciu sieci i zajmowanej przestrzeni dyskowej

Jak chcesz uzyskać lepszą jakość obrazu zmieniając tylko kodek? Tak samo mniejsze zużycie sieci - to się nie zmieni.
    ardianvip napisał:
    instalacja calych akmer lacznie z tabletami itd wykonywalem sam bez pomocy serwisu dodam .

No i jestem ciekaw jakie jeszcze babole się w niej czają.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #17 17586973
    dawidedziu
    ardianvip napisał:
    Dodam jeszcze że interesuje mnie zapis nagrań Obsługa kompresji H.265+ / H.265 /ze względu na pojemność dysku , oraz przesyłania obrazu poprzez sieć .

DS-7104HQHI-K1 ten posiada H.265+.
    ardianvip napisał:
    było by w czasie rzeczywistym 25/kl

Te rejestratory nie nagrywają w tylu klatkach.
    ardianvip napisał:
    do tego przy rozdzielczosci full hd nagranie było beznadziejne i nie było możliwosci ustawic w kodeku h256

Poustawiałeś jakość i rozdzielczość na odpowiednią?

Co do obu rejestratorów(jak i wymagań do nich!) to są to modele BUDŻETOWE. Resztę uwag koledzy wyżej dopisali.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #18 17588831
    ardianvip
    Poziom 8  
    1- przywracałem do ustawień fabrycznych nie pomogło , dodam że od momentu kiedy zaczeło sie dziac z tym rejstratorem coś takiego to wtedy nie było prądu na alarmie mrugało że była przerwa w dostawie energi - wtedy poraz pierwszy sie zaczoł resetować raz dziennie po tem 2 razy dziennie i teraz po 4-5 razy dziennie urządzenie sie resetuje i wraca do normalnej pracy automatycznie
    2- dlateo przez serwer asus.com bo Hik-Connect czasem zamrażało obraz poza domem na urządzeniu mobilnym
    3- To tylko Dom rodzinny do tego wystarczy myśle jakoś nagrań
    4- daleko jest brama i dobrze mieć podglad na zywo w czasie rzeczywistym na tabletach (4 okienka uruchomione - strumień głowny)
    5- 20 kilka urządzeń typu ;TV-Kino Domowe czy Dekoder - telefony. myśle że nie obciążają na tyle sieć WI-FI bardziej jak dzieci wpadaja z Tabletami Rodziny i coś oglądają wtedy widze czasem mrożenie sie obrazu . niestety poza sięcią na kablach "TP" nie mam możliwości innego dostawcy poza Sieciami LTE które nie są stabilne . Do tego te limity;/ poinformowano mnie o swiatłowodzie w styczniu wiec napewno skorzystam . dom w centrum ale niestety jeszcze nie ma tutaj zmienionych okablowań .
    6- cały podgląd jest tylko i wyłącznie na urządzeniach Apple i czasem na macbook aplikacja ivms-4200 (chodzi to najlepiej) nie posiadam żadnego monitora osobnego do tego rejstratora
    7-okablowańie całego systemu kable skretka , odległości do kamer max 35m. najdalsza - zero zakuceń na kamerach wszystko jest ok
    8- chodzi mi tylko o dobranie rejstratora bądz nawet zmienic system cały na kamery "IP" tylko sie zastanawiam nad "IP" bo opinie sa rozne ze sie wiesza itd , raczej nie wyobrażam sobie żeby coś sie zawiesiło i nie nagrało gdy w domu mnie nie bedzie przez tydzień np. a technologia AHD-H HDCVI HDTVI podobno sa mniej podatne na wieszanie sie systemu .
    9- preferuje hikvision bo od dawna korzystam z ich sprzętu i jestem zadowolony
    10- chyba że panowie zaproponujecie coś lepszego może inna firma ?
    11- aktualnie rozdzielczosc ustawiona kamery w strumieniu głowny i zdarzen 1536kbps Roz. 1280*720P /22-fps / kodowanie obrazu dla kamer wszystkich kamer /H264+/
  • #19 17588848
    sosarek

Poziom 43  
    1. Zasilacz lub dysk.
    2. Przesyłasz obraz poprzez inne zewnętrzne serwery i dziwisz się że nie działa to płynnie...
    3. Kiedyś było BW 360TVL i wystarczyło.
    4. Skoro tylko brama to po co na tylu urządzeniach, do tego wszystkie okna i główny strumień?
    5. Mylisz się.
    6. Bez znaczenia.
    7. Przy zastosowanej technologii to i 300m. nie stanowi z reguły problemu.
    8. Miałeś podane modele - tylko upierasz się przy "czymś" za 300zł.
    9. Co znaczy od dawna?
    10. Jest jeszcze BCS/Dahua, Novus...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #20 17588858
    ardianvip
    Poziom 8  
    1- zasilacz wymieniany dysk wpiety na nie cały dzien inny to samo
    4- brama to jedno potem wejscie do domu tył domu ze wzgledu na 2 pieski małe bo narzeczona sie boi że ktos ukradnie jak biegaja dlatego uruchomione wszystkie okna
    7- do 600zł jestemw stanie dać za rejstrator
    9- od 2010 r.
    10 - BCS/Dahua, Novus..??? czystałem troche to poprosze o doradzenie 4 rejestratorów do 600zł
    x- moge zainwestowac w technologie IP ale czy warto max koszt do 3000zł ? 4 kamery + rejstrator ?
  • Pomocny post
    #21 17588874
    sosarek

Poziom 43  
    Za 600zł. nie znajdziesz porządnego rejestratora, modele przykładowe miałeś podane
    sosarek napisał:
    DS-7204HQHI-K1 lub DHI-XVR5104C-4KL-X.

DS-7204HUHI-K1
    Jak od 2010 skoro Hikvision Polska istnieje dopiero od 2014r.?
    Nie warto - zainwestuj w porządny rejestrator, do zaproponowanych masz możliwość podpiecia dodatkowo kamer IP.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #23 17590245
    ardianvip
    Poziom 8  
    Ok thx panowie za pomoc :P zamawiam Rejestrator DS-7204HQHI-K1 myśle że będzie to najlepsze wyjście . Jakoś nagrań Funkcja nagrywania 1080p lite - nagrywanie w rozdzielczości 960x1080 przy 25kl./s, myśle że wystarczy ,zależało mi na płynnym nagraniu i podglądzie.

Dodano po 2 [minuty]:

xury napisał:
    A próbowałeś podmienić zasilacz? Bo mi to wygląda na problem ze stabilnością zasilania. Ponadto ssd zajedziesz szybko.

Tak wymieniałem 3 razy nic to nie dało ... jeden dałem 12v. 2A

P.S myślałem o firmie DAHUA lecz znajmomi wspominali że urządzenia takie jak Tablety często sie wiesza, ja na HIKVISION nie widze takiego problemu chodzi o aplikacje że jest bardziej stabilna .
  • #24 17590266
    dawidedziu
    ardianvip napisał:
    Jakoś nagrań Funkcja nagrywania 1080p lite - nagrywanie w rozdzielczości 960x1080 przy 25kl./s, myśle że wystarczy ,zależało mi na płynnym nagraniu i podglądzie.

Czy zdajesz sobie sprawę jak takie nagranie w 1080N wygląda na nagraniu? Brzydko mówiąc: jest ono do du*y.
    Chociaż nie wiem po co Ci aż 25 klatek, skoro już przy 10-12 wszystko masz płynnie nagrane. A jak już tak koniecznie chcesz 25klatek to zamów model mniej ekonomiczny.

Dodano po 3 [minuty]:

ardianvip napisał:
    P.S myślałem o firmie DAHUA lecz znajmomi wspominali że urządzenia takie jak Tablety często sie wiesza, ja na HIKVISION nie widze takiego problemu chodzi o aplikacje że jest bardziej stabilna .

Na różnych telefonach, nawet takich 5letnich nic się nie wykrzacza, działa prawidłowo.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #25 17590276
    ardianvip
    Poziom 8  
    dawidedziu napisał:
    ardianvip napisał:
    Jakoś nagrań Funkcja nagrywania 1080p lite - nagrywanie w rozdzielczości 960x1080 przy 25kl./s, myśle że wystarczy ,zależało mi na płynnym nagraniu i podglądzie.

Czy zdajesz sobie sprawę jak takie nagranie w 1080N wygląda na nagraniu? Brzydko mówiąc: jest ono do du*y.
    Chociaż nie wiem po co Ci aż 25 klatek, skoro już przy 10-12 wszystko masz płynnie nagrane. A jak już tak koniecznie chcesz 25klatek to zamów model mniej ekonomiczny.

? hmmm to wtedy ustawie na ... 15 kl/s @ 1920 x 1080 jesli bedzie kiepsko w jakosci 960x1080 przy 25kl./s
  • #26 17590280
    dawidedziu
    No dokładnie tak zrób. Te 1080N to jakieś nieporozumienie, coś jak kiedyś proporcje 4:3 w filmach.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #27 17590289
    ardianvip
    Poziom 8  
    dawidedziu napisał:
    ardianvip napisał:

Dodano po 3 [minuty]:

ardianvip napisał:

Na różnych telefonach, nawet takich 5letnich nic się nie wykrzacza, działa prawidłowo.

Chodzi mi dokładnie o 3 tablety na systemie ios , oraz telefony . Tablety chodzą 24/h i nie chce niespodzianki ze nagle za 2 dni coś sie zawiesi , tak znajomych 2 wspominało ,nie chce oceniać nie widziałem tego na własne oczy. niestety tylko możliwy podgląd na tabletach monitor nie wchodzi w grę .
  • #28 17590308
    dawidedziu
    Jeśli chcesz mieć podgląd 24/h to najlepiej ze stałym adresem IP - najmniejsze prawdopodobieństwo, że zerwie połączenie(co nie oznacza, że i na stałym IP taka sytuacja nie będzie miała miejsca), bo z chmurami online to wiadomo jak to jest.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #29 17590334
    ardianvip
    Poziom 8  
    dawidedziu napisał:
    Jeśli chcesz mieć podgląd 24/h to najlepiej ze stałym adresem IP - najmniejsze prawdopodobieństwo, że zerwie połączenie(co nie oznacza, że i na stałym IP taka sytuacja nie będzie miała miejsca), bo z chmurami online to wiadomo jak to jest.

W domu na tabletach idzie po WI-FI i jest ok , po za domem czasem podglad , z neostrada jest ok . problemy miałem w sieci LTE , dlatego zrezygnowałem i wróciłem do neostrady
  • #30 17606638
    ardianvip
    Poziom 8  
    Witam zakupiłem ten rejestrator DS-7204HQHI-K1 hikvision wszystko ok gra jest tylko jeden problem gdy mam ustawione na kodowanie obrazu H.265+ to (strumień głowny ciagly) jest ok za to strumien (parametry zdarzeniowe) H.265+- wywala na wył. Natomiast jesli mam ustawione H.264+ to oba strumienie jest ok (parametry zdarzeniowe) nagrywaja wtedy w H.264+. ? czy coś pominąłem ? przykładowo screen (dopiero ustawiam) Wybór rejestratora Hikvision DS-7104HQHI-K1 vs DS-7104HQHI-F1/N dla 4 kamer Wybór rejestratora Hikvision DS-7104HQHI-K1 vs DS-7104HQHI-F1/N dla 4 kamer

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono wybór między rejestratorami Hikvision DS-7104HQHI-K1 a DS-7104HQHI-F1/N dla systemu monitoringu z czterema kamerami. Użytkownik poszukiwał modelu, który zapewni płynny podgląd na trzech tabletach oraz dwóch urządzeniach mobilnych, z naciskiem na jakość nagrań i obsługę kompresji H.265+. Uczestnicy dyskusji wskazali na różnice w możliwościach obu modeli, sugerując, że DS-7104HQHI-K1 może być lepszym wyborem ze względu na możliwość podłączenia dodatkowej kamery. Wskazano również na problemy z jakością nagrań i stabilnością zasilania, które mogły wpływać na działanie rejestratora. Ostatecznie użytkownik zdecydował się na zakup modelu DS-7204HQHI-K1, który oferuje lepsze parametry nagrywania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA