logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór alarmu do Golfa 3 Kombi z centralnym zamkiem - montaż samodzielny?

Maximus31 29 Sie 2005 11:24 1650 6
  • #1 1773603
    Maximus31
    Poziom 2  
    Stałem się posiadaczem Golfa 3 Kombi z centralnym zamkiem. Jaki alarm do niego kupić i czy warto zamotować go ewentualnie samemu???
    Moderowany przez kosmita:

Proszę nie pisać tematu postu dużymi literami

• #2 1773708
    Zryty_Berecik
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    ja do swojego VW Polo kupilem alarm super fortec'a + czujniki pod szybe + syrene
    i dałem jakos 180zł za wszystko ( 130 alarm, 35zl czujniki pod szybę i 15zł syrena )
    montowałem sam ( tzn z pomocą ojca )
    tylko miałem problem bo nie miałem tych dzyndzli pod maską i w klapie bagaznika - musialem dorabiac

http://allegro.pl/show_item.php?item=60882231
    http://allegro.pl/show_item.php?item=60882216
    syrene kupiłem 6scio tonowa i wydaje mi sie ze jest troche cicha
    ogolnie z alarmu jestem zadowolony
    mam go juz rok i w mrozy i upały nie mialem zadnych problemów
    wszystko chodzi nic sie nie psuje nie szwankuje
  • #3 1780409
    daroo01
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Ja od nowosci samochodu mam PRESTIGE. Obecnie auto ma 6 lat ale z alarmem tej marki nie mialem zadnego problemu. Jezeli chodzi o cene to jest on sporo drozszy od tego co proponowal Zryty_Berecik ale to juz od Ciebie bedzie zalezalo co wybierzesz
  • #4 1780675
    Spy_
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Ja w swoim Golfie mam Legendford F14 i nie ma z nim żadnych problemów, koszt samego alarmu na giełdzie 125zł.
  • #5 1781327
    wwojciula
    Poziom 18  
    Polecam Seo Dolphine. Może i nie jest najtańszy, ale niezawodny i ma sporo funkcji. I polska produkcja.
    Pozdrawiam.
  • #6 1784568
    andraszyk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    a ja polecam auto alarm FRODO, dobry alarmik, dodatkowo ma wbudowany przekaźnik, dzieki któremu mozliwe jest odcięcie np, pompy czy kazdego innego podobnego podzespołu, to jest wielki atut.
  • #7 1785845
    Spy_
    Poziom 13  
    andraszyk napisał:
    dodatkowo ma wbudowany przekaźnik, dzieki któremu mozliwe jest odcięcie np, pompy czy kazdego innego podobnego podzespołu, to jest wielki atut.

Teraz już prawie każdy alarm ma odcięcie przez przekaźnik tylko do niektórych alarmów trzeba ten przekaźnik kupić :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji na temat wyboru alarmu do Golfa 3 Kombi z centralnym zamkiem poruszono kwestie doboru odpowiedniego systemu oraz możliwości samodzielnego montażu. Jeden z uczestników poleca alarm Super Fortec z czujnikami pod szybę i syreną, który samodzielnie montował z pomocą, zwracając uwagę na konieczność dorobienia elementów montażowych pod maską i w klapie bagażnika. Inne rekomendacje to alarmy Prestige, Legendford F14, Seo Dolphine oraz FRODO. Alarm Seo Dolphine wyróżnia się polską produkcją i rozbudowanymi funkcjami, natomiast FRODO posiada wbudowany przekaźnik umożliwiający odcięcie podzespołów takich jak pompa paliwa, co jest dużym atutem. Wspomniano, że większość nowoczesnych alarmów ma możliwość odcięcia przez przekaźnik, choć czasem wymaga to dokupienia dodatkowego modułu. Ceny alarmów wahają się od około 125 zł do wyższych kwot, zależnie od modelu i funkcji. Montaż samodzielny jest możliwy, ale może wymagać adaptacji elementów montażowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA