logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra Kombi - chcę alarm + centralny, jaki co i jak?

mahcin 09 Kwi 2006 15:56 2774 20
  • #1 2509463
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Witam, mam Opla Astrę Kombi, golasek;) Chcę wmontować centralny zamek i alarm do tego, na allegro jest tego mnóstwo, odnośnie centralnego zamka, wiem mniej więcej co chcę, a odnośnie alarmu... jestem zielony, zależy mi na ochronie i komforcie, co polecacie?
  • #2 2509644
    monteros
    Poziom 18  
    Ocena: 34
    Witam proponuje koledze super fortece jest to alarm z którym niema problemów sam takie montuje i polecam innym i cena jest nie duża . Pozdrawiam 73!
  • #3 2509737
    mpzeus
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    witam

Ja rowniez polecam super fortece, zalozylem kilka takich alarmow i nie mam zadnego problemu z nimi

Opis na stronie producenta

http://www.amt-alarmy.pl/sklep/product_info.php?cPath=31_1&products_id=447

Produkuja tez zamki centralne

Do tego sygnalizator z wlasnym zasilanie i czujnik ruchu

Opis astry, kolory przewodow odpowiadajece np za stacyjke, kierunki, czujnik drzwiowy...
    Załączniki:
    • Opel Astra.rar (401.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2509917
    mahcin
    Poziom 27  
    http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96882858
    http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96882853
    http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94739864
    http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94739861

czy coś z tego będzie dobre? Bardzo proszę o pomoc, w alarmy dopiero wkraczam, chcę sobie sam założyć, z elektroniką u mnie nie ma problemu, no ale alarm to nowa rzecz, nowe możliwości, nie wiem czy dobre, a jezeli cos z tego jest dobre to dlaczego?
  • Pomocny post
    #5 2510024
    mpzeus
    Poziom 14  
    wszystkie linki prowadza do tego samego alarmu Ale to nie jest Super forteca AMT wygladaja jak poprzednie wersje tego alarmu Napisalem do sprzedawcy kto jest producentem czekam na odp
  • #6 2510269
    mahcin
    Poziom 27  
    oki, bo na stronce którą podałeś wyczytałem że nie prowadzą sprzedaży detalicznej:(
  • #7 2542514
    lleo
    Poziom 2  
    A centralny zamek juz masz kupiony? Czy dopiero sie rozgladasz?
    Ja na allegro kupilem komplet na 4 drzwi (2 master) za 99zl u uzytkownika "piotrberlin" - naprawde polecam:)
  • #8 2542753
    mahcin
    Poziom 27  
    właśnie się rozglądam....dzięki....chyba skorzystam
  • #9 2543071
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 2550483
    mpzeus
    Poziom 14  
    Cytat:
    super forteca=super kicha

Nie uwazam tak zalozylem juz kilka takich alarmow i wszystko z nimi jwst w pozadku Niektore pracuja juz ponad 2 lata Swiadectwo zaufania PZU tez oczym swiadczy

Pozdrawiam
  • #11 2551711
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 2555890
    Gibon007er
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    czy osobie ktora nigdy nie montowala alarmu bedzie trudno to zrobic...nawet jesli bedzie wiedziala co gdzie podlaczyc ?

;)

moze zamontuje taki alarmik Super Forteca :D
  • #13 2556613
    mahcin
    Poziom 27  
    za tydzień odpowiem na twoje pytanie:D
  • #14 2557921
    Gibon007er
    Poziom 22  
    hehe

a w jakim samochodzie montujesz?
    ja mam honde civic 2001 ,2 drzwi .....
  • #15 2560131
    mahcin
    Poziom 27  
    oki, zabieram się za montaż, elektryka jest prosta, wszystko łączy się kolorami, ale...jak zdemontować gałkę od szyby z drzwi?
  • #16 2560216
    piter01
    Poziom 11  
    gałka od szyby? cienki śkubokręt płaski i wsunąć pomiędzy poszycie a korbkę ok 0,5 cm od środka osi korbki i zsunąć spinkę ( coś jak seger zewnętrzny tule że z drutu), jeśli ktoś się do tego wsześniej dobierał to spinka najczęściej bę dzie zchodzić w stronę pokrętełka, przy orginalnym montażu odwrotnie
  • #17 2560761
    Gibon007er
    Poziom 22  
    :arrow: Mahcin bylbym wdzieczny o jakies foteczki z tego montowania tych czojnikow i wogle .. :)
  • #18 2560985
    mpzeus
    Poziom 14  
    Witam

Jaki alarm montujesz i jak poszlo Ogolnie sam montaz nie jest skomplikowany tylko pracochlonny rozbieranie tapicerki na drzwiach itd.
  • #19 2562123
    mahcin
    Poziom 27  
    wiec tak, jak wszystko skończę dodam fotki, pomyślałem że skoro już robię, to niech będzie to pożyteczne, pierwsze drzwi, ok 3 godzin, reszta ok pół godzinki, fizycznie okej, czas na kable, alarm super forteca, narazie montuję sam zamek
  • #20 2563764
    Gibon007er
    Poziom 22  
    no wlasnie....a cjak doprowadzanie kabli ?
    sa problemy z trudnodestepnymi miejscami ?
  • #21 4552026
    cebul123
    Poziom 2  
    Siema ja zakladalem centralny zamek do swojej astry tez 1,6 kombi 92r mialem tylko problem z przeciagnieciem wiazki do przednich drzwi bo sa tam okragle kostki wkrecane i trudno przeciagnac 5 kabli od silownika , ale rozwiazalem ten problem przy pomocy mlotka i przecinaka i znalazlo sie dodatkowe miejsce na dodatkowe kable . co do podlaczenia to nie ma problemu masz wolny bezpiecznik pierwszy na samej gorze od lewej strony ktory jest orginalnie do centralnego , a co do kierunkowskazow to progu od strony kierowcy masz kable wystarczy wlaczyc awaryjne i poszukac , w tylnych dzwiach jest prosto bo sa gomowe zaslepki , dodam ze mam 2 elektryczne szyby przednie , co do tylniej klapy mam problem bo byla wymieniana i musze zmienic zamek ,albo podejrzec od jakies z centralnym bo nie orginalnego silownika sie nieda zamontowac przynajmniej mi sie nie udalo jak bys rozwiazal ten problem to odpisz . pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji dotyczącej montażu centralnego zamka i alarmu w Oplu Astra Kombi użytkownicy polecają różne rozwiązania. Popularnym i często rekomendowanym alarmem jest Super Forteca, ceniona za niezawodność i przystępną cenę, choć pojawiają się opinie krytyczne, sugerujące wybór marek takich jak SEO, Silicon, Proxima, Legendford F-14, Prestige, Clifford-Challenger czy Meta dla lepszej jakości i trwałości. Montaż centralnego zamka przebiega bez większych problemów, a na Allegro dostępne są kompletne zestawy, np. za około 99 zł. Montaż alarmu wymaga rozebrania tapicerki i poprowadzenia przewodów, co bywa pracochłonne, zwłaszcza w drzwiach z okrągłymi kostkami utrudniającymi przeciąganie wiązki. Wskazano na konieczność wykorzystania oryginalnego bezpiecznika centralnego zamka oraz podłączenia kierunkowskazów do instalacji awaryjnych. W przypadku tylnej klapy mogą wystąpić problemy z montażem siłownika, zwłaszcza gdy zamek był wymieniany na nieoryginalny. Autor samodzielnie montuje Super Fortecę, podkreślając prostotę elektryki dzięki kolorowemu oznaczeniu przewodów. Dodatkowo omówiono technikę demontażu korbki szyby za pomocą cienkiego śrubokręta i zsunięcia spinki. Wskazano także na dostępność instrukcji i schematów połączeń dla Astry Kombi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA