logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować ustawienia amplitunera Onkyo TX-DS939? Brak niskich tonów

dzarek1 29 Sie 2005 22:29 2526 4
REKLAMA
  • #1 1775513
    dzarek1
    Poziom 14  
    witam
    od pewnego czasu zauwazylem ze moj amlituner nie chce wysylac na glosniki niskich tonow :(
    nawet gdy pokretlo bass jest skrecone na maxa z glosnikow ida wylacznie soprany i srednie tony

podejrzewam ze moze pomoc restart ustawien ampitunera, znalazlem zawet istrukcje jak to zrobic (plik w zalaczniku) ale za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac, naciskalem co trzeba ale nie dziala, robie to pierwszy raz wiec zakladam ze to z mojej winy.

bardzo bym prosil najpierw o napisanie jak zrobic ten restart, jezeli to nie pomoze to raczej czeka mnie sterwis :(

aha, w plik sa rowiez inne modele onkyo
    Załączniki:
    • reset_all.pdf (22.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1775893
    Mietek Woźniak
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    może kondensatory sprzegajace stopnie stracily pojemność? ale to raczej mało prawdopodobne :/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1775911
    PEJO
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    sprawdz czu w kolumnach niemasz zimnych lutów...sprawdz kolumny na innym wzmacniaczu...
  • REKLAMA
  • #4 1776001
    dzarek1
    Poziom 14  
    no i wina kolumn, sprawdzalem wlasnie na starej unitrze (niezawodny sprzet :) ) zaraz zabieram ie za rozkrecanie tego badziewia (pioner cs-3030) ojciec kupowal wiec sie nie smiejcie....

dzieki za rade

EDIT

o moj boze..... one nie maja zwrotnic..... w prehistoji robili lepiej :| chyba rozwiazanie problemu troche mi zajmie, trzeba bedzie ulepszyc te kolumienki.....

a tak z innej beczki, nie wiecie dlaczego wczesniej graly jak nalezy, czyzby wina kondensatorow na glosnikach srednio i wysokotonowych ??
  • #5 1777968
    irek2
    Poziom 40  
    Ocena: 385
    Amplituner odcina niskie na glosniki jak w ustawieniach ustawisz kolumny jako male.
REKLAMA