logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mini Cooper 1.6 z gazem - wypadanie zapłonu na 1. cylindrze, co sprawdzić?

Andrzejspiewakandrze 28 Paź 2018 07:51 9912 9
REKLAMA
  • #1 17522546
    Andrzejspiewakandrze
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z wypadaniem zapłonu na pierwszym cylindrze mini Cooper 1,6 z gazem próbowałem już wszystkiego wymieniona cewka świece przewody nadal jest błąd dodam że czasem jadąc złapie na wszystkie gary a za zwyczaj jak ma duże obroty .Co może być jeszcze albo co jeszcze sprawdzić. Foto błędu Mini Cooper 1.6 z gazem - wypadanie zapłonu na 1. cylindrze, co sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 17522604
    misiek-888
    Poziom 36  
    Ocena: 1304
    JEsli to mozliwe to zmniejsz przerwy na swiecach. Ciśnienie spręzania sprawdone ??
  • REKLAMA
  • #3 17522676
    Andrzejspiewakandrze
    Poziom 7  
    Świece nowe 3 elektrodowe jeszcze wspomnę że po wymianie świec cewki przewodów auto chodziło dobrze do momętu kiedy zjechałem zatankować po odpaleniu problem już został jest też tak że rano zapali chodzi normalnie a po 5 minutach pracy zaczyna wariować zapala się kontrolka silnika i problem jest nie równego silnika
  • REKLAMA
  • #5 17522998
    Andrzejspiewakandrze
    Poziom 7  
    Spalony zawór czy głowica?
  • #6 17523003
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6347
    Wpierw ustal czy różni się znacząco od pozostałych. Potem ewentualnie przyjdzie czas, na zastanawianie się.
  • #7 17523033
    Andrzejspiewakandrze
    Poziom 7  
    Sprawdzę jutro ciśnienie ale dziwi mnie jedna rzecz, jak rano odpala chodzi dobrze to samo w czasie jazdy, czasami jest dobrze, ma moc.
  • Pomocny post
    #8 17523051
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6347
    Dopóki licznik wypadających zapłonów nie przekroczy granicznej wartości - odetnie sobie wtedy niepracujący cylinder, żeby nie zalewać katalizatora paliwem.
  • REKLAMA
  • #9 17523206
    Andrzejspiewakandrze
    Poziom 7  
    Dzięki za odpowiedź to muszę spodziewać się kosztów

Dodano po 47 [sekundy]:

Masakra to muszę spodziewać się kosztow naprawy

Dodano po 5 [godziny] 9 [minuty]:

Witam ponownie okazało się że na pierwszym cylindrze cofa kompresję i myślę że zacięło zawór a nie wypaliło ponieważ odrazy nie przestał działać tylko czasem puszczał a teraz zacięło na mazda czyli koszt w h.....
  • #10 17527448
    Andrzejspiewakandrze
    Poziom 7  
    Dziękuję za pomoc głowica do rozebrania brak ciśnienia, pierwszy cylinder.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wypadaniem zapłonu na pierwszym cylindrze w Mini Cooper 1.6 z gazem. Po wymianie cewki, świec i przewodów, problem nadal występuje, a kontrolka silnika się zapala. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ciśnienia sprężania, które może być poniżej normy, oraz ewentualne uszkodzenie zaworu lub głowicy. Użytkownik zauważa, że czasami silnik działa prawidłowo, co może wskazywać na problemy z kompresją. Ostatecznie stwierdzono, że na pierwszym cylindrze cofa kompresję, co może sugerować zacięcie zaworu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA