Po zakupie tego komputera 3 lata temu, fpsy w LOLu i CSGO sięgały blisko 300. Z biegiem czasu było ich coraz mniej, aż czasem ledwo miałem te 200. Ostatnio zainstalowałem Windows 10 (formatując partycję C zajmującą cały dysk SSD). Gry mam poinstalowane na 3-letnim HDD. Odpalając CS:GO po instalacji systemu i małej przerwie niemalże się załamałem, fpsy oscylują mniej więcej w zakresie 30-100, w LOLu też są w granicy 100.
Nie mogę wykluczyć problemów z dyskiem. Na HD Tune w zakładce health, pokazuje mi się ostrzeżenie przy "interface CRC error count" z opisem "były problemy z komunikacją, może to być spowodowane uszkodzonym kablem", od razu podłączyłem kabel od napędu żeby to sprawdzić, ale to samo. Spróbowałem zrobić file benchmark, 2 na 4 testy zostały przerwane przez jakiś błąd, a podczas wykonywania samego testu, dysk zauważalnie głośno pracował (miałem otwartą obudowę, przy zamkniętej mógłbym nie usłyszeć). Obecnie przeprowadzam error scan
AKTUALIZACJA. Error scan 0.0%
Temperatury w trakcie grania na HWMonitor nie wychodziły poza 50 stopni. Jedynie wykonując jakiś benchmark na GPU, temperatura na nim wyszła poza 60.
Specyfikacja:
ASRock B85M Pro
Intel i5-4460 4x3.2GHz
Ballistix 4x4GB DDR3 1600MHz CL9
Gigabyte GeForce GTX 960 4 GB GDDR5
Corsair VS Series 450W
Używam windows 10 i windowsowego defendera
Nie mogę wykluczyć problemów z dyskiem. Na HD Tune w zakładce health, pokazuje mi się ostrzeżenie przy "interface CRC error count" z opisem "były problemy z komunikacją, może to być spowodowane uszkodzonym kablem", od razu podłączyłem kabel od napędu żeby to sprawdzić, ale to samo. Spróbowałem zrobić file benchmark, 2 na 4 testy zostały przerwane przez jakiś błąd, a podczas wykonywania samego testu, dysk zauważalnie głośno pracował (miałem otwartą obudowę, przy zamkniętej mógłbym nie usłyszeć). Obecnie przeprowadzam error scan
AKTUALIZACJA. Error scan 0.0%
Temperatury w trakcie grania na HWMonitor nie wychodziły poza 50 stopni. Jedynie wykonując jakiś benchmark na GPU, temperatura na nim wyszła poza 60.
Specyfikacja:
ASRock B85M Pro
Intel i5-4460 4x3.2GHz
Ballistix 4x4GB DDR3 1600MHz CL9
Gigabyte GeForce GTX 960 4 GB GDDR5
Corsair VS Series 450W
Używam windows 10 i windowsowego defendera