Witam mam problem ze swoim apple mac book pro 2010 A1278. Dostałem laptopa w rozliczeniu bez dysku i tutaj mam problem gdyz przy instalowaniu Mac OS High Sierra w większej połowie się zatrzymuje i nie idzie dalej. Miał ktoś taki problem ? Z góry dziękuję.
To być może coś Ci się stick nie udał - wiem z doświadczenia ze czasem coś sie wywala... chyba ze robiłeś go terminalem na drugim Apple (?)
Pociągnij cały system na starcie z clouda - będzie trwało dłużej, ale powinno zadziałać bez problemu!
Wystartuj z wciśniętym alt-em , kliknij na ikonkę wifi podłącz się i poprowadzi cię za rękę - muszisz mieć konto icloud (możesz online się zarejestrować)
Czekaj, czekaj.
Ja miałem straszne problemy z high sierra na podobnym macbooku pro, nie wiem czy nie na takim samym.
Spróbuj zainstalować na systemie plików HFS+. Lub wejdź w tryb odzyskiwania i sprawdź system plików.
Ewentualnie uruchom go w trybie verbose i podaj na czym się zawiesza.
Jeśli wszystko z nim jest ok, nie powinno tobtyle trwać! Zakładam ze to postęp instalacji jest? Czy tez może w ogóle jeszcze instalator się nie załadował?
✨ Użytkownik ma problem z instalacją systemu Mac OS High Sierra na laptopie Apple MacBook Pro A1278 z 2010 roku, który nie ma dysku. Instalacja zatrzymuje się na początku procesu. Użytkownicy sugerują różne metody, w tym instalację z chmury i sprawdzenie systemu plików HFS+. Wskazówki obejmują uruchomienie diagnostyki sprzętu oraz użycie trybu verbose, aby zidentyfikować miejsce, w którym instalacja się zawiesza. Użytkownik nie może uruchomić testu diagnostycznego, co może sugerować problemy ze sprzętem. Wygenerowane przez model językowy.