logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirpool AMW 100 IX - Mikrofalówka wydaje nieoczekiwane piknięcia bez komunikatu

AgaKow 07 Lis 2018 10:11 3657 2
REKLAMA
  • #1 17543742
    AgaKow
    Poziom 1  
    Jestem posiadaczką w/w mikrofalówki od około 5 lat i dzisiaj zaczęłam się z nią dziać dziwna rzecz. Mianowicie mikrofalówka sama zaczęła piszczeć. Osoby, które mają tą samą mikrofalówkę wiedzą, że w momencie kiedy ona zakończy podgrzewanie wyda 3 razy taki dźwięk tzw. piknięcie . Tak samo dzieje się w momencie zablokowania drzwiczek, też piknie raz i się zablokują drzwiczki i pojawia się napis LOCK. W moim przypadku nie ma żadnego komunikatu na wyświetlaczu, mikrofalówka normalnie pracuje, tylko od czasu do czasu zaczyna właśnie pikać - są to takie dwa szybkie piknięcia i spokój. Nie wiem jak to bardziej realnie opisać..... Orientuje się ktoś co może się z nią dziać ? Jakiś bezpiecznik ? W razie pytań jestem do dyspozycji
  • REKLAMA
  • #2 20587714
    dom333
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam ma tak samo tylko dzieje się to nawet przy wyłączonej mikrofali. Muszę wyjąć z gniazdka kabel aby był spokój. Co może być przyczyną?
  • #3 20589841
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2302
    A jak naciskacie przyciski to też pika jeżeli tak to trzeba się przyjdzeć blokowi zasilacza wymienić kondensatory i zobaczyć wymienić klawiaturę nie wiem czy ten model na mikroswitche czy klawiaturę z przyciskami napylanymi a moze po prostu dostała wilgoci.
REKLAMA