logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

podłączenie kasety sterującej - Silnik się grzeje

Dariusz.1976 07 Lis 2018 18:10 939 2
  • #1 17544535
    Dariusz.1976
    Poziom 7  
    Witam.
    Mam pytanie. Podłączyłem kasetę według schematu (zdjęcie) do wyciągarki linowej z podwójnym kondensatorem. Przyciski góra /dół działają poprawnie natomiast silnik bez obciążenia przy kilkakrotnym wciąganiu/opuszczaniu bardzo się grzeje. Według mnie nie powinno tak szybko łapać temperaturę. Jest to silnik firmy KINZO 1600W z dwoma kondensatorami po 40 mikrofaradów. Wcześniejsza kaseta przy tym silniku się spaliła, zamontowałem drugą,też się spaliła. Dokupiłem oryginalną i podłączyłem według schematu i działa tylko mam problem : dlaczego tak szybko grzeje się silnik. Mam obawy ,że zakupiona kaseta może spalić się ponownie.
    Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc i podpowiedź. podłączenie kasety sterującej - Silnik się grzeje
    Załączniki:
    • 8269143100_1333560506_thumb.jpg (7.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 17544745
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1549
    Dariusz.1976 napisał:
    dlaczego tak szybko grzeje się silnik

Dlaczego założyłeś że silnik jest dobry .
  • #3 17548486
    Dariusz.1976
    Poziom 7  
    Silnik był sprawdzany przez fachowca który stwierdził że jest dobry. Dzisiaj podłączyłem kondensator 60 mikrofaradów i pracuje prawidłowo i mam wrażenie że mniej się grzeje. Być może któryś z poprzednich dwóch kondensatorów był uszkodzony i silnik grzał się bardziej. Nie wiem czy dobrze zrobiłem podłączając ten kondensator zamiast dwóch. Czy moje myślenie jest dobre? Czy będzie to działało prawidłowo? Czy ten kondensator nie będzie za mały do mojego silnika o mocy 1600 W?
REKLAMA