logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"smart home" w urządzeniach przenośnych na baterie LI-ION

Bartybart 13 Lis 2018 12:43 714 1
REKLAMA
  • #1 17556788
    Bartybart
    Poziom 1  
    Witam,

Mam pytanie w sprawie stworzenia przenośnej lampy z taśmą LED zasilanej baterią Litowo Jonową z systemem smart home. Głównie zależy mi na tym, aby można było ją włączać i wyłączać z poziomu smartfona (ewentualnie zmieniać poziom natężenia światła ale tylko ewentualność, fajnie gdyby była taka możliwość). Lampa będzie ładowana używając stojaka, który będzie podłączony do kontaktu: stojak ładuje głowicę w którą wbudowana jest bateria i taśma LED, którą następnie będzie można wyjąć i używać przenośnie, pobierając energię z baterii. Więc moje pytanie brzmi: Czy jest możliwość zainstalowania takiego modułu smart home w mojej lampie, która będzie pobierać energie nie tylko z gniazda ale też z baterii ? Jeśli tak, bardzo prosiłbym o podanie jaki moduł kupić i jaki rodzaj baterii będzie w tym celu najlepszy. Komunikacja pomiędzy lampą a smartfonem może się odbywać zarówno przez bluetooth jak i wifi, nie ma to wiekszego znaczenia.

Pozdrawiam

EDIT: znalazłem coś takiego (https://www.netram.co.za/3600-sonoff-sv-safe-voltage-wifi-wireless-switch-smart-home-module-support-secondary-development.html), myślicie, że się nada ?
  • REKLAMA
REKLAMA