logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy pralka AMICA DAW7123DCiBT do 1500 zł to dobry wybór?

pj371 16 Lis 2018 13:05 3483 7
REKLAMA
  • #1 17563506
    pj371
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Drodzy Użytkownicy,
    potrzebuję Waszych porad odnośnie zakupu nowej pralki do 1500 zł. Żona wypatrzyła sobie taki model AMICA DAW7123DCiBT. Jednym z ważnych czynników przy wyborze jest wsad, aby miał 7 kg oraz jakiś krótki program do wyboru max godzina. Ja zasięgając opinii u znajomych dowiedziałem się, że najważniejsze, aby pralka miała wymienne łożyska, ten model to oferuje. Nie ważny jest wygląd, im mniej elektroniki tym lepiej.
    Czy Amica jest dobrym wyborem, czy może polecacie innego producenta?
  • REKLAMA
  • #2 17563530
    Vytautas_YT
    Poziom 30  
    Ocena: 297
    Ja posiadam Gorenje W 7503 od ok. roku i jest w porządku. Z tego co pamiętam przed zakupem rozmawiałem z serwisantem i mówił że wszystkie lub większość pralek z wsadem od 7KG wzwyż ma wymienne łożyska, na pewno poniżej 7KG są nie wymienne.
  • REKLAMA
  • #3 17563714
    PanAGD
    Poziom 23  
    Ocena: 113
    Vytautas_YT napisał:
    Z tego co pamiętam przed zakupem rozmawiałem z serwisantem i mówił że wszystkie lub większość pralek z wsadem od 7KG wzwyż ma wymienne łożyska, na pewno poniżej 7KG są nie wymienne.

Niestety tak to nie działa. Wsad nie jest wyznacznikiem tego, czy pralka ma wymienne łożyska czy też nie. Pokrótce: wszystkie pralki Samsunga, LGka, Amicy mają wymienne łożyska, oraz określone modele Boscha.
    pj371 napisał:
    Żona wypatrzyła sobie taki model AMICA DAW7123DCiBT.

Fajne parametry i programy, pełny serwis. Linia tych pralek jest już jakiś czas na rynku. Miały one początkowo swoje "choroby wieku dziecięcego", ale z tego co widzę, to już chyba za nimi.
    Jeśli żonie nie zależy na funkcji pary, to można zobaczyć pralkę z linii WAN - np. WAN2826EPL. Bądź LG F2J5QN4W.
  • REKLAMA
  • #4 17563739
    Vytautas_YT
    Poziom 30  
    Ocena: 297
    PanAGD napisał:
    Niestety tak to nie działa. Wsad nie jest wyznacznikiem tego, czy pralka ma wymienne łożyska czy też nie. Pokrótce: wszystkie pralki Samsunga, LGka, Amicy mają wymienne łożyska, oraz określone modele Boscha.

W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd ale ja też zostałem źle poinformowany. Czyli mam rozumieć że Samsung, LG, Amica nawet z mniejszą ładownością niż 7KG mają wymienne łożyska?
  • #5 17563762
    PanAGD
    Poziom 23  
    Vytautas_YT napisał:
    Czyli mam rozumieć że Samsung, LG, Amica nawet z mniejszą ładownością niż 7KG mają wymienne łożyska?

Tak.
  • REKLAMA
  • #6 17567205
    pj371
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    PanAGD napisał:
    Vytautas_YT napisał:
    Z tego co pamiętam przed zakupem rozmawiałem z serwisantem i mówił że wszystkie lub większość pralek z wsadem od 7KG wzwyż ma wymienne łożyska, na pewno poniżej 7KG są nie wymienne.

pj371 napisał:
    Żona wypatrzyła sobie taki model AMICA DAW7123DCiBT.

Fajne parametry i programy, pełny serwis. Linia tych pralek jest już jakiś czas na rynku. Miały one początkowo swoje "choroby wieku dziecięcego", ale z tego co widzę, to już chyba za nimi.
    Jeśli żonie nie zależy na funkcji pary, to można zobaczyć pralkę z linii WAN - np. WAN2826EPL. Bądź LG F2J5QN4W.

Ta funkcja pary to bardziej dla mnie, bo nie znoszę prasować, a jak ma mi to ułatwić życie to "biere" :) dziękuję za pomoc, skoro to dobry wybór to się zdecydujemy na tą wskazaną przeze mnie Amice.
  • #7 17567435
    PanAGD
    Poziom 23  
    pj371 napisał:
    dziękuję za pomoc, skoro to dobry wybór to się zdecydujemy na tą wskazaną przeze mnie Amice.

Niech dobrze służy. Można się jeszcze zastanowić nad wykupem dodatkowej 5 letniej gwarancji bezpośrednio w Amice - https://www.amica.pl/promocje/3-Gwarancja_plus .
  • #8 17607710
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Czy ta para jest faktycznie warta dopłacania?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje porady dotyczącej zakupu pralki AMICA DAW7123DCiBT w cenie do 1500 zł, zwracając uwagę na wsad 7 kg oraz krótki program prania. W dyskusji podkreślono, że wiele pralek, w tym modele Samsung, LG i Amica, oferują wymienne łożyska, co jest istotnym czynnikiem przy wyborze. Użytkownicy polecają również modele LG F2J5QN4W oraz Bosch WAN2826EPL. Dodatkowo, zasugerowano rozważenie wykupu dodatkowej 5-letniej gwarancji na pralkę Amica. Pojawiła się także kwestia wartości funkcji pary w pralkach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA