logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić sterownik TECH w piecu Defro - sterowanie C.O czy piecem?

adiva22 18 Lis 2018 08:15 6570 4
REKLAMA
  • #1 17567053
    adiva22
    Poziom 9  
    Ocena: 21
    Witam
    Posiadam piec Defro z podajnikiem i dokupilem do niego sterownik pokojowy TECH i nie wiem jak ustawic w piecu czy ma sterowac pompą C.O czy piecem . Każdy kogo pytam mówi inaczej , ja chciałbym zeby taki sterownik naprzykład utrzymywal w pokoju temperature 23 stopnie .Wspomne jeszcze ze przy zaworze czterodroznym mam załozony silnik i bez wzgledu jak mam ustawione sterowanie on zawsze jest otwarty na 10 .
  • REKLAMA
  • #2 17567075
    obcyzkosmosu
    Poziom 15  
    To podłogówka?
  • REKLAMA
  • #3 17567078
    adiva22
    Poziom 9  
    Dół podłogówka i 3 grzejniki , góra 6 grzejników
  • REKLAMA
  • #4 17567146
    obcyzkosmosu
    Poziom 15  
    Chodzi o to, że powinieneś sterować stroną odbierającą ciepło, a praca kotła dostosuje się do otrzymanych warunków (bo zapewne ten swój sterownik ma). To znaczy, np. w przypadku pokoju z grzejnikem, najprościej jest ustawić na 23 stopnie termostat w kaloryferze, sterownik pokojowy niepotrzebny, w przypadku podłogówki można wykorzystywać sterownik, ale nie powinien on sterować pracą kotła, a pojedynczego obwodu na dany pokój. Czyli podłogówka musi być już pod to przygotowana. Podłogówkę też możesz zdławić ręcznie, jeśli zawsze chcesz mieć tę samą temperaturę cały czas w tym pokoju.
  • #5 17568342
    gersik
    Poziom 33  
    Ocena: 639
    Regulator pokojowy tech ( nie napisałeś jaki) ma sterować pompą i zaworem mieszającym aby utrzymywać odpowiednią temp. w pomieszczeniu z regulatorem.
REKLAMA