logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czy GTX 1060 z Allegro to dobry wybór czy ryzyko pokoparkowej?

mastreo91 10 Gru 2018 22:23 1425 6
REKLAMA
  • #1 17618646
    mastreo91
    Poziom 6  
    Nie jestem pewien czy wybrałem odpowiedni temat, najwyżej go usunę.
    Witam,
    pisałem wcześniej jakie gpu wybrać do płyty głównej i polecono mi GTX 970, lecz obawiam się czy w późniejszym czasie straci ona na "mocy". Dlatego zastanawiałem się również nad GTX'em 1060 i tu moje pytanie czy aukcja którą znalazłem jest warta uwagi czy to po prostu scam lub gpu pokoparkowa. https://allegro.pl/asus-geforce-gtx-1060-gwarancja-fv-i7684199712.html#aboutSeller . Brać czy odpuścić?
  • REKLAMA
  • #2 17618829
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8209
    Firma, która to sprzedaje zajmuje się...

Cytat:
    W ramach grupy Stillwell Polska został wdrożony nasz najnowszy projekt technologiczny o nazwie kmining, zajmujący się kompleksowym wsparciem dotyczącym kryptowalut takich jaki Ethereum, Ethereum Classic, Zcash czy Bitcoin oraz sprzedażą koparek do ich wydobywania.

Spora szansa, że przez dwa lata sobie ta karta kopała - bo dają rok gw, a Asusy miały 3 lata gw.
  • REKLAMA
  • #3 17619640
    Gorecki66
    Poziom 8  
    Odpuść sobie, to jest spora losowość. @dt1 - często sprzęt brany na firme ma skróconą gwarancje.
  • REKLAMA
  • #5 17619777
    n.vision
    Poziom 31  
    Ocena: 258
    Ten Asus nawet jeśli będzie w dobrym stanie po koparce, to może być głośny. Kupiłem niedawno kartę z koparki bo tania jak barszcz, za 500zł. RX 570 4GB. Ale ja kupiłem w jednej z najlepszych wersji tej karty (NITRO+) z dwoma wentylatorami, w ogóle z porządnym chłodzeniem, podwójny BIOS, backplate. To o tyle istotne, że wentylatory w koparkach zwykle rozkręca się maksymalnie żeby porządnie schłodzić kartę graficzną, a tu jest tylko jeden wentylator, więc będzie dusił te wyjeżdzone, prawdopodobnie niższej jakości łożyska...
  • REKLAMA
  • #6 17619930
    rafal131313
    Poziom 26  
    Ocena: 180
    Co do kart z koparki to może być ale żeby nie kopała 2 lata :)
    Napewno musi miec z 2lata ale gwarancji.

Osobiście wolę żeby dostać z kartą gwarancję fakturę z jakiegoś sklepu x-kom, morele itd. A nie gwarancja za pośrednictwem sprzedającego.

https://allegro.pl/karta-graficzna-zotac-gtx-1060-3gb-amp-okazja-i7712369401.html
    https://allegro.pl/gtx-1060-oc-3gb-gwarancja-styczen-2021-i7717404332.html
  • #7 17634784
    mastreo91
    Poziom 6  
    Dziękuje za odpowiedzi. Zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się nad zakupem karty graficznej GTX 1060 z Allegro, obawiając się, że może to być sprzęt pochodzący z koparki. W odpowiedziach podkreślono, że istnieje ryzyko zakupu karty, która była intensywnie używana do kopania kryptowalut, co może wpłynąć na jej stan i głośność. Wskazano, że karty z koparek mogą mieć skróconą gwarancję, a lepszym rozwiązaniem jest zakup karty z gwarancją od renomowanego sprzedawcy. Użytkownicy sugerują również, aby unikać kart, które były używane przez dłuższy czas, oraz zwrócić uwagę na jakość chłodzenia, co jest istotne dla długowieczności karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA