logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V?

Fidmac 12 Gru 2018 13:52 1470 9
REKLAMA
  • #1 17621925
    Fidmac
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam. Jestem nowy i mam nadzieję że dodałem mój temat w odpowiednim dziale. A więc sprawa wygląda następująco. Zakupiłem dwa halogeny LED i chciałbym z nich zrobić jakieś fajne oświetlenie w domu. Mam jednak problem, gdyż nie wiem jak je podłączyć. Czy ktoś już przerabiał ten temat? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam 😉
    Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V? Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V? Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V? Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V?
  • REKLAMA
  • #2 17621943
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 408
    Jak widzę lampy są przystosowane do zasilania napięciem 230V. Wobec tego podłączasz je bezpośrednio do sieci.
  • REKLAMA
  • #3 17622270
    Fidmac
    Poziom 6  
    Tak , widziałem opis , ale zastanawia mnie do czego służy ten moduł Philips do którego są te halogeny podłączone . Nie chciałbym czegoś spalić , więc jako totalny laik pytam speców 😉
  • REKLAMA
  • #5 17622289
    Fidmac
    Poziom 6  
    Tak , za 2 halogeny z tymi modułami nowe w kartonach dałem 20 EUR...
  • Pomocny post
    #6 17622606
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    Czyli zasilanie do modułu (L, N), moduł do oprawy i powinno działać.
    Oprawa żadnego zasilacza wbudowanego nie ma?
  • #7 17622992
    Fidmac
    Poziom 6  
    Ja jestem laikiem , rozkręciłem moduł i tak wygląda w środku , nie wiem jak do niego podpiąć zasilanie 230V. Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V? Jak podłączyć halogeny LED do domowej instalacji 220V?
  • REKLAMA
  • #9 17623784
    Fidmac
    Poziom 6  
    jdubowski napisał:
    Fidmac napisał:
    nie wiem jak do niego podpiąć zasilanie 230V.

Zaciski L i N.

Dzięki , podłączone i działa 👍
  • #10 17623791
    Fidmac
    Poziom 6  
    jdubowski napisał:
    Fidmac napisał:
    nie wiem jak do niego podpiąć zasilanie 230V.

Zaciski L i N.

Dzięki , podłączone i działa 👍

Dodano po 2 [minuty]:

Podłączyłem zasilanie pod zaciski L I N dzięki pomocy Pana JDubowski .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zadał pytanie dotyczące podłączenia halogenów LED do domowej instalacji 220V. Otrzymał odpowiedzi, że halogeny są przystosowane do zasilania napięciem 230V i można je podłączyć bezpośrednio do sieci. Pojawiły się wątpliwości dotyczące modułu Philips, do którego halogeny są podłączone, oraz sposobu podłączenia zasilania. Po rozkręceniu modułu, użytkownik uzyskał pomoc w podłączeniu zasilania do zacisków L i N, co zakończyło się sukcesem - halogeny działają poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA