logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Whirlpool AWO/D 4405 - Wypadla część z pralki

guswiel 13 Gru 2018 20:53 768 8
REKLAMA
  • #1 17625261
    guswiel
    Poziom 7  
    Witam,
    Bardzo proszę o pomoc, może ktoś z Was pozna tą część.
    Pralka Whirlpool AWO/D 4405 zaczęła hałasować przy wirowaniu i bęben przestał się kręcić. Po otworzeniu tyłu pralki okazało się że spadł pasek i wypadła ta część. Nie mogę znaleźć miejsca skąd ta część wypadła. Założyłam pasek, który przy pierwszym wirowaniu spadł. Domyślam się że ta część ma wpływ na trzymanie się paska.
    Bardzo proszę o pomoc. Pralka Whirlpool AWO/D 4405 - Wypadla część z pralki Pralka Whirlpool AWO/D 4405 - Wypadla część z pralki Pralka Whirlpool AWO/D 4405 - Wypadla część z pralki Pralka Whirlpool AWO/D 4405 - Wypadla część z pralki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17625276
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4674
    Nie kojarzę takiej części. Sprawdź, czy koło pasowe nie bije na boki, czyli czy się nie oddala i nie zbliża do obudowy bębna przy ręcznym obracaniu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17625355
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1407
    guswiel napisał:
    zaczęła hałasować przy wirowaniu i bęben przestał się kręcić. Po otworzeniu tyłu pralki okazało się że spadł pasek i wypadła ta część. Nie mogę znaleźć miejsca skąd ta część wypadła. Założyłam pasek, który przy pierwszym wirowaniu spadł.

Pralka zakończyła żywot. Łożyska do wymiany, zbiornik klejony. :cry:
    Ten element to pozostałość po blokadzie transportowej.
  • #4 17625595
    guswiel
    Poziom 7  
    Bardzo dziękuję. Koło przy normalnym praniu może minimalnie rusza się na boki. Przy wirowaniu ciężko mi ocenić, bo wszystko się rusza:-)

Dodano po 2 [minuty]:

Pralka zakończyła żywot. Łożyska do wymiany, zbiornik klejony. :cry:
    Ten element to pozostałość po blokadzie transportowej.[/quote]

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba się trzeba rozejrzeć za nową:-)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 17625750
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3752
    Witam.
    W Jastrzębiu Zdroju znajduje się firma, która naprawia pralki ze zbiornikami zgrzewanymi, ale warunkiem jest to by krzyżak bębna nie był uszkodzony.
    Zawsze można się skontaktować z nimi i popytać jeżeli jest Pani zainteresowana naprawą bo możliwe, że decyzja o zakupie nowego sprzętu już zapadła.
    http://wymianalozysk.pl
  • #6 17626458
    guswiel
    Poziom 7  
    Kenworth 18 napisał:
    Witam.
    W Jastrzębiu Zdroju znajduje się firma, która naprawia pralki ze zbiornikami zgrzewanymi, ale warunkiem jest to by krzyżak bębna nie był uszkodzony.
    Zawsze można się skontaktować z nimi i popytać jeżeli jest Pani zainteresowana naprawą bo możliwe, że decyzja o zakupie nowego sprzętu już zapadła.
    http://wymianalozysk.pl

Bardzo dziekuje, pralka juz kupiona:-)
  • #7 17626498
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    A można zapytać jakiej marki urządzenie Pani nabyła?
  • REKLAMA
  • #8 17626531
    guswiel
    Poziom 7  
    Z najszybsza dostawa? Beko
    Kusiła Samsung ale ta elektronika w wersji pralkowej mnie przeraziła. Whirlpool służyła 13 lat bez awarii... Teraz to chyba nieosiągalne.
  • #9 17626629
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    To link do tej firmy zajmującej się naprawami zbiorników zgrzewanych za kilka lat się Pani przyda.
    Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej eksploatacji sprzętu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z pralką Whirlpool AWO/D 4405, która zaczęła hałasować podczas wirowania, a bęben przestał się obracać. Po otwarciu tylnej części pralki odkryto, że spadł pasek oraz nieznana część, której miejsce wypadnięcia nie mogło zostać zidentyfikowane. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące sprawdzenia koła pasowego oraz informacji, że pralka może wymagać wymiany łożysk, a zbiornik jest klejony. W odpowiedzi na dalsze pytania, użytkownik zdecydował się na zakup nowej pralki marki Beko, po 13 latach użytkowania Whirlpoola bez awarii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA