Witam, kupiłem ekspres marki Jura F5 ( moj pierwszy ekspres w zyciu ) , jest On przywieziony z Niemiec, po pierwszym włączeniu do sieci ekspres nagle zaczął pracować przez kilka sekund a później przestał chodzić jak by sie zablokował. Ściągnąłem instrukcje obslugi i zgodnie z instrukcja uruchomiłem ekspres " Pierwsze użycie ", Ekspres po kilku wykonanych czynnościach na wyświetlaczu pokazuje komendę FILLING SYSTEM następnie pokazuje Close tap i następnie Open Tap i tak w kolko, nie przechodzi w komende HEATING I PRESS MAINT.
Ekspres był zasypany zmielona kawa na full pod sama przykrywkę, w młynku była również kawa tylko w ziarnach, Udało mi sie rozebrać ekspres , zdjąłem obudowę i w środku tez bylo dość dużo zmielonej kawy ,
Jeszcze co mi sie rzuciło w oczy to ze ekspres jest u dołu urządzania pokryty kamieniem co wskazuje na wyciek wody. Sama obydowa jest kompletna ekspres nie grzebany wczesniej .
prosił bym o jakieś sugestie i porady co mogę zrobić we własnym zakresie aby ekspres urchomic.
Ekspres był zasypany zmielona kawa na full pod sama przykrywkę, w młynku była również kawa tylko w ziarnach, Udało mi sie rozebrać ekspres , zdjąłem obudowę i w środku tez bylo dość dużo zmielonej kawy ,
Jeszcze co mi sie rzuciło w oczy to ze ekspres jest u dołu urządzania pokryty kamieniem co wskazuje na wyciek wody. Sama obydowa jest kompletna ekspres nie grzebany wczesniej .
prosił bym o jakieś sugestie i porady co mogę zrobić we własnym zakresie aby ekspres urchomic.