Witam
Jak w temacie, kupiłem na allegro oscyloskop C1-118. Problem polega na tym, że schematy które są na forum i które znalazłem, są mało dokładne jeśli chodzi o napięcia. Zasilacz niby działa
układy Graetz`a dają napiecie
, te napiecia które są w schemacie też są a tu cisza. Nic nie widac, ciemnośc. Podczas chwilowej pracy jak jest ciepły i uruchomi sie go ponownie, na ekrawnie widać błysk, taka plama w kształcie litery V, w srodku bardziej blada i to w różnych miejscach a aby dodac to wyczyściłem drania był rozkrecony i umytu środkiem do czyszczenia obwodów W.CZ
kilka krotnie tak, że płytki sa czyste !
Czy ma ktoś może schemat z napieciami ale nie tylko na kilku miejscach podanych na orginalnym schemacie. Kto ma algorym naprawy po polsku bo ja mam po rosyjsku a to czarma magia
Rozumiem rosyjski ale nie potrafie czytac
Jak w temacie, kupiłem na allegro oscyloskop C1-118. Problem polega na tym, że schematy które są na forum i które znalazłem, są mało dokładne jeśli chodzi o napięcia. Zasilacz niby działa
Czy ma ktoś może schemat z napieciami ale nie tylko na kilku miejscach podanych na orginalnym schemacie. Kto ma algorym naprawy po polsku bo ja mam po rosyjsku a to czarma magia