Mam pytanie na jakiej zasadzie działa wysprzeglik w manie tga automat skrzynia zf potrzebuje się wpiac w niego żeby na postoju włączyć sprzęgło dodatkowym przyciskiem czy jest w ogóle taka opcja
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tampiotrek_brt napisał:No tak właśnie robię teraz wlanczasz bieg włącza się sprzęgło,zalanczasz przystawkę wracasz z powrotem na luz i chodzi przystawka a mi chodzi żeby z tyłu samochodu dołożyć przycisk do za łączenia sprzęgła i przystawki bez wyłączenia biegu na D
saron22 napisał:Odpowiednim załączaniem PTO zajmuje się "oprogramowanie" to ono po aktywacji sygnału z przełącznika do PTM-u uaktywnia procedurę po której jest informacja zwrotna załączenia PTO... pojawia się ikona na wyświetlaczu ... PTM w zależności od konfiguracji ustawi obroty silnika dla pracy PTO oraz min/max to też ustawia się ZDRami dla róznych opcji.I tak ma być. Tak właśnie załącza się przystawkę w autach bez sterownika KSM.
svavecone napisał:To jest też dobry sposób nie będzie gwałtowne ponieważ wysprzeglik powraca raczej powoli można to przecież sprawdzić cztery śruby od dołu odkręcić i jeden będzie włącza N_D_N a drugi patrzy na doleMa to sens.... automat na luzie , wlaczasz na bieg "D" aby sprzeglo odlaczylo skrzynie, wlaczasz wtedy przystawke PTO i luzujesz skrzynie z biegu "D" na "N" ....wtedy przystawka dziala jak nalezy , lecz tylko na neutralnym biegu . Tylko czy zasprzeglenie na "luz" nie bedzie wtedy zbyt gwaltowne dla przystawki ....
svavecone napisał:Ma to sens.... automat na luzie , wlaczasz na bieg "D" aby sprzeglo odlaczylo skrzynie, wlaczasz wtedy przystawke PTO i luzujesz skrzynie z biegu "D" na "N" ....wtedy przystawka dziala jak nalezy , lecz tylko na neutralnym biegu . Tylko czy zasprzeglenie na "luz" nie bedzie wtedy zbyt gwaltowne dla przystawki ....