logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Trafic 2.0 - przerywa, gaśnie, traci moc, kody błędów DF028, DF029, DF052

kordiankow87 06 Sty 2025 20:12 912 3
REKLAMA
  • #1 21380663
    kordiankow87
    Poziom 1  
    Dzień dobry.
    Problem z trafic 2.0. auto przerywa, gaśnie i traci moc. Dwa lata temu mialem identyczne objawy wymienilem wtedy wtryski ale nie pomoglo i jak dobrze pamietam wymiana cpu lub czegos innego pomogła. Wiec wydaje mi sie że to nie problem z wtryskami a czyms innym. Bledy ktore wyskoczyły to:
    Df028
    Df029
    Df052
    Df061
    Df232
    Df568
    Co mogę sprawdzić zanim znowu jakis spec mechanik zacznie od wtrysków l??? Z gory dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 21381389
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2025
    Jakim interface były odczytane błędy?
  • REKLAMA
  • #3 21381418
    tekila27
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Sprawdź wtyczki, kable. Zdarza się, że mają przebicie, rezystancję na wytryskach.
  • #4 21744641
    panrys87
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    Witam, mam podobny problem więc pozwolę sobie go tu opisać. Chodzi o to, że podobnie jak u autora tematu również auto szarpie ,przerywa stracił moc i potrafi zgasnąć podczas przyspieszania. Po podłączeniu komputera wyskakiwał błąd df062 Cylinder 4 z wypadaniem zapłonu. Podejrzewałem wtrysk więc wyjąłem go i dałem do sprawdzenia, jest dobry i nawet wygląda jakby nie dawno był regenerowany. Po złożeniu wykasowaniu błędów i odpaleniu na wolnych obrotach tego błędu już nie było , ale silnik nie pracował tak równo jak powinien. Przejechałem się autem i też nie jechał jak trzeba szarpał i zgasł podczas przyspieszania. Po ponownym podłączeniu po komputer są takie błędy Ekran diagnostyczny z błędami silnika dotyczącymi cylindrów i ciśnienia doładowania
    Gdy je skasuje na wolnych obrotach dalej niema błędów ,ale po przejechaniu się znów jest ta sama sytuacja i te same błędy. Czy to może być wina sterownika. Dodam że auto to Trafic II ale ma założony silnik od Laguna II 2.0dCi nie mam natomiast informacji czy sterownik jest od trafica czy Laguny. Auto mam od ok 2 lat i na początku silnik pracował dobrze nie przerywał i miał taką moc jak powinien.
REKLAMA