Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem ze sterowaniem nadmuchem powietrza-Renault Espace 95

BogdanWierz 03 Sep 2005 12:54 6475 4
    BogdanWierz
    Level 1  
    Witam
    Niedziała mi sterowanie zmiany nadmuchu powietrza(np. szyby, na nogi...), wiem ze tym steruje silnik. Wszystkie bespieczniki sa dobre. Moze ktos juz spotkal sie z taka awaria?
    Prosze tez o podanie linka albo przeslanie schematu elektrycznego Espace rok 95 silnik 2.0 benzyna z klimatyzacja.

Z góry dziekuje za odpowiedzi, Pozdrawiam B.
  • Helpful post
    Jasiek33
    Level 12  
    Sprawdź czy na silniku dmuchawy jest elektroniczny moduł sterujący. Jeśli jest sprawdź napięcia zasilające i sterujące. Jeśli są to moduł do wymiany (kilkaset złotych) lub do naprawy (wymiana tranzystorów za kilkadziesiąt zł)
  • Helpful post
    pelek
    Level 20  
    Jasiek33 wrote:
    Sprawdź czy na silniku dmuchawy )

przecież było wyrażnie napisane , że chodzi o sterowanie nawiewem a nie o dmuchawę
    Jasiek33
    Level 12  
    Sorry, nie przeczytałem dokładnie...
    geco
    Level 26  
    Czy ktoś już przerabiał ten temat jak rozebrać środkową konsolę .Mam ten sam problem z sterowaniem nadmuchu który działa tylko na szybę lub na centralny nawiew.Nie działa mi na szybę i nogi lub nogi tz. na tych pozycjach silnik położenia przepustnicy kręci się w kółko .Wyciągnołem z wielkim trudem z konsoli przełącznik funkcji z gałkami ale w nim nic takiego nie ma .Z tego co wyczytałem jest jakiś przełącznik funkcji koło silnika przepustnicy tylko gdzie i z której strony jak do tego się dostać.Za jaką kolwiek podpowiedz dzięki z góry.

Dodano po 3 [godziny] 50 [minuty]:

Naprawa jest o dziwo prosta ale aby się do tego dostać jednym słowem przerąbane.KOCHAM RENÓWKI ! ! !