logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Teka HX-760 - działa w serwisie, w domu przestaje. Co robić?

zigulec444 02 Sty 2019 21:06 1791 4
REKLAMA
  • #1 17671262
    zigulec444
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Koledzy,
    piekarnik w zabudowie Teka HX-760.
    Objawy awarii: po wybraniu funkcji piekarnika nie uruchamia się i nie zapala się lampa w jego wnętrzu. Po włączeniu pokrętła temperatury piekarnik nie reaguje. Nie reaguje ani na wybór funkcji ani na ustawienie temperatury. Nie świeci się ikonka wzrostu temperatury oraz oświetlenie wewnętrzne.

Piekarnik oddałem do autoryzowanego serwisu Teka, gdzie został po 4 tygodniach sprowadzony nowy programator funkcji. Po odbiorze piekarnika uruchomiłem w domu na 1 minutę i objawy z przed naprawy wróciły.

Do kuriozalnej sytuacji doszło dziś. Zabrałem po raz drugi piekarnik do serwisu, gdzie po podłączeniu do gniazdka zaczął działać bez problemu. Włączałem i wyłączałem działał przez zarzutu. Wyszedłem w serwisie na .....
    Po przyjechaniu do domu podłączyłem piekarnik. Uruchomił się i nagrzał do 180 stopni. Wyłączyłem. Po 30 minutach włączyłem i znów nie działa.

Zastanawiam się czy w serwisie płynie w gniazdku królewski prąd czy gdzie jest problem?
    Kasa wydana za programator funkcji a de fakto urządzenie nie pracuje właściwie.

Macie jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 17671751
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    A jak podłączony do prądu normalnie wtyczka gniazdko ???
    A odkurzacz podłączyć do gniazdka działa może w gniazdku coś nie łączy albo dalej w puszkach bezpieczniki ???
  • REKLAMA
  • #3 17673551
    zigulec444
    Poziom 10  
    niestety pod gniazdko podpięte są inne urządzenia. Wszystko jest ok. Robiłem pomiar wszystko jest ok.
  • REKLAMA
  • #4 17674077
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Jeżeli z zasilaniem wszystko ok to tylko rozkręcić i szukać w środku ,zegar ustawiony ?.
  • #5 17676135
    zigulec444
    Poziom 10  
    tak wszystko ustawione
REKLAMA