Robo-technical napisał: abuhamza napisał: Jak wyjął plastik albo gumkę przy pompce w komorze zmywarki to nie wylewa tylko wygląda jakby wyrzucala wode do komory zmywarki.. taki gejzer się robi po podbiciu plywaka na otwartych drzwiach.
Też zacząłem to obstawiać później, ale nie chciałem o tym pisać by być może nie wprowadzać gościa w błąd
Ogólnie idąc od samego początku. Zmywarka przestała wypompowywać wodę z komory. Kiedyś miałem już podobną sytuację i faktycznie była woda na tacce. Tackę oczyściłem. Niestety wtedy połączyłem fakt przecieku z zaniedbaniem filtra w komorze. Zmywarka działała później z rok aż do teraz. Gdy po zakończeniu zmywania zobaczyłem, że woda znowu stoi rozebrałem wytarłem z tacki wodę jednak pompa mimo to nie wypompowuje wody (przy otwartych drzwiach podniesieniu grzybka faktycznie robił się taki gejzer ale wody nie ubywało).
Generalnie zastanawiam się teraz czy po pierwsze faktycznie jest gdzieś wyciek czy to spowodowane było zapchanym filtrem oraz dwa czy pompka odpływowa jest sprawna. Jak zajrzałem tam pod ten plastik w komorze to przy podnoszeniu grzybka kręciła. Sprawdziłem odpływ i ten był drożny, rozłączyłem go z boku i dmuchnąłem.
Myślę czy kupić nową pompkę czy może coś dalej kombinować. Dzieki wielkie za pomoc

Lubie grzebać i naprawiać sam co sie da ale specjalistą nie jestem także dzięki za wyrozumiałość.