logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rury PP Sigma-Li, kupowane w Bricoman, a w hurtowni sanitarnej.

Ssaab 06 Sty 2019 12:20 8121 3
  • #1 17682074
    Ssaab
    Poziom 15  
    Ocena: 54
    Witam.

Przymierzam się do wymiany rur instalacji wodnej w łazience. Wybór padł na rury PP polskiej firmy Sigma-Li. Zauważyłem, że można je zakupić w sklepach sanitarno-hydraulicznych, gdzie większość produktów jest firmowych i lepszej jakości niż w marketach budowlanych. Jednak ostatnio spostrzegłem, że te rury i kształtki firmy Sigma-Li można również nabyć w Bricomanie.

Chciałem w związku z tym zapytać, co sądzicie o tej firmie oraz o kupowaniu jej produktów w markecie budowlanym. Osobiście nie sądzę, aby producent dawał je do marketów gorszej jakości skoro zarówno w jednym jak i drugim przypadku jest na nie 10 lat gwarancji.

Zapraszam Was do podzielenia się spostrzeżeniami.
  • #2 17682365
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2107
    Tylko w markecie jest drożej niż w sklepie/hurtowni instalacyjnej.
  • #3 17682373
    Ssaab
    Poziom 15  
    Ocena: 54
    Brocoman miałby drożej?
  • Pomocny post
    #4 17684253
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2107
    Ssaab napisał:
    Jednak ostatnio spostrzegłem, że te rury i kształtki firmy Sigma-Li można również nabyć w Bricomanie.

Skoro byłeś to trzeba było zanotować ceny mb rury, podstawowych kształtek itp.
    Ogólnie ceny kształtek i rur PP sa stosunkowo niskie więc nie widzę sensu "przeżywania" ceny.
    Zrób listę potrzebnych kształtek , ilości rury i zakup w dowolnym sklepie stacjonarnym lub internetowym od porządnego producenta.
    Sigma, vesbo, kan, kalde, upnor, plastbor, hakan itd.
    Pamiętaj o otuleniu rur lub montażu w peszlach i zapewnieniu możliwości kompensacji.
    Punkty kończymy kolanami montażowymi zamocowanymi wkrętami lub gipsujemy goldbandem, lub klejem gipsowym T by sie nie ruszały podczas dokręcania armatury.
REKLAMA