logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Która pralka lepsza: Bosch WLK2427EPL czy Samsung WF60F4EFW2W?

agd_luk 28 Sty 2019 22:24 921 4
REKLAMA
  • #1 17738570
    agd_luk
    Poziom 1  
    Cześć :)
    Noszę się z zamiarem kupna nowej pralki, próbowałem rozeznać się w temacie, a moją uwagę przykuły 2 poniższe modele:
    - Bosch WLK2427EPL Serie 6 VarioPerfect
    - Samsung WF60F4EFW2W
    Ogólnie obie pozycję parametrami spełniają moje założenia, niemniej jednak nie do końca jestem biegły w temacie trwałości, dostępności części, możliwości/łatwości napraw. Jeżeli pomoglibyście wybrać 1 z powyższych modeli, będę wdzięczny, a może jest jeszcze inny model spełniający cechy jak pralki powyżej?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17738598
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6945
    agd_luk napisał:
    - Bosch WLK2427EPL Serie 6 VarioPerfect

Jest ok, można kupić.

agd_luk napisał:
    - Samsung WF60F4EFW2W

Odpuść samsungi
  • REKLAMA
  • #3 17743370
    elektrocyber
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Witam. Ja mam VarioPerfect Seria 4 WAE2038EPL. Posiada malutki wyświetlacz ciekłokrystaliczny i programator nastawiany pokrętłem co dla mnie jest zaletą bo im prościej mniej paneli i wodotrysków tym mniej elementów do zepsucia. Przed kupnem dzwoniłem do siedziby firmy do serwisu celem upewnienia się że bęben jest rozbieralny czyli łatwa wymiana łożysk. Dla nowszych modeli trzeba się pytać indywidualnie bo nie wiadomo czy tam księgowi nie ,, ulepszyli".
    Podsumowując 3 lat użytkowania-dla mojej kobity jest o.k. bo nie gniecie ubrań a jak się jej nie chce prasować to zmniejsza wirowanie na 600 obr/min też jest o.k.
    Poprzednia Amica za 900 zł bardzo gniotła, ale była mocna pracował 11 lat a dostawała w kość aż przesyła odpompowywać wodę sprawa do naprawienia za 70 zł ale już sobie odpuściłem i kupiłem boscha.
  • REKLAMA
  • #4 17743774
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6945
    elektrocyber napisał:
    Ja mam VarioPerfect Seria 4 WAE2038EPL

Tej odmiany już się nie uświadczy, są jeszcze ostatki serii WAE, ale na innej elektronice, nie mniej warte pochylenia się.
  • #5 19555835
    mro00864
    Poziom 1  
    Wiem, że zapewne piszę za późno, ale może ktoś inny skorzysta.
    Nie kupujcie Samsungów, b. często uszkadzają się "programatory"
REKLAMA