logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Elektrolux ESL4310LO - Ciągła praca pompy

kujek 30 Sty 2019 20:52 2160 3
REKLAMA
  • #1 17743338
    kujek
    Poziom 2  
    Zmywarka Elektrolux ESL4310LO - Ciągła praca pompy
    Proszę o pomoc. Pompa wyrzucającą wodę pracuje bez przerwy, słychać potrójny sygnał dźwiękowy. Wyczyściłem filtr i dysze, zdjąłem obudowę. Widać niewielka ilość wody w miejscu pływaka chroniącego przed zalaniem. Załączam zdjęcie bo nie wiem jak sie do tego zabrać i czy w ogóle dam rade.
  • REKLAMA
  • #2 17743796
    robig
    Poziom 23  
    Ocena: 144
    Jak są małe ilości wody na tacce pływaka, to gdzieś musi być nieszczelność lub się przelewa. Sprawdź najpierw, gdzie jest wyciek. Wytrzyj wszystko do sucha, włącz zmywarkę i obserwuj. Tylko rąk do środka nie wkładaj na włączonej, jak zobaczysz wyciek, żebyś przypadkiem nie został "bohaterem" w domu... Jak już coś więcej będziesz wiedział, to napisz, zrób i pokaż zdjęcie. Przyczyn może być co najmniej kilka. Ty pomożesz nam, my Tobie.
  • REKLAMA
  • #3 17744293
    Janek_15
    Poziom 25  
    Ocena: 220
    Pracuje system aqua-stop.
  • #4 17744724
    robig
    Poziom 23  
    Ocena: 144
    Z taką ilością wody na tacce? Raczej nie, chyba że już odparowała albo została wytart a i na zdjęciu widać tylko jej resztki. Trzeba zlokalizować miejsce, w którym woda pojawia się na zewnątrz układu. Może to być nieszczelność na połączeniach albo się przelewa z układu. Błędne dane z hydrostatu? Z jakiegoś powodu pompa odpływowa cały czas pracuje. Autor tematu musi to sprawdzić i dać trochę więcej informacji.
REKLAMA