Serdecznie witam, problem poruszany wcześniej: zmywarka Electrolux ESL74300LO trzy sygnały dźwiękowe, pompa odprowadzająca wodę pracuje po wyłączeniu zmywarki. Pompa wymieniona, a problem pozostał ten sam, czy może być winny hydrostat?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammarder9 napisał:Tylko dlaczego zakładasz ten temat? Skoro dla przykładupompa odprowadzająca wodę pracuje po wyłączeniu zmywarki. Pompa wymieniona, a problem pozostał ten sam,
marder9 napisał:Mogła już wyschnąć to raz, a dwa może jest zawieszony przełącznik to sygnalizujący i na dodatek nawet instrukcja użytkownika o tym fakcie wprost pisze (foto)wody nie ma
marder9 napisał:Ponieważ w takim przypadku gdy już nie ma sygnału uszkodzenie prawdopodobnie jest na płycie PCB elektroniki (daj dobre foto obie strony)po podłączeniu do sieci pompy odprowadzająca wodę pompa pracuje.
TONI_2003 napisał:Ponieważ w takim przypadku gdy już nie ma sygnału uszkodzenie prawdopodobnie jest na płycie PCB elektroniki
marder9 napisał:- https://north.pl/karta/hydrostat-do-zmywarki-electrolux-esl74300ro,HNZ-SN-CMM9-VNM.html - ten występuje.
- https://north.pl/karta/hydrostat-do-zmywarki-electrolux-esl74300ro,DF5-LM-PMM9-VNM.html - tego nie mogę nigdzie znaleść.
Czy są dwa, czy tylko ten pierwszy z przewodem ?
mrice napisał:Chyba, że odkształcił się styropianowy pływak w czujniku przeciw zalaniowym, miałem już kilka takich przypadków ta
TONI_2003 napisał:Ponieważ w takim przypadku gdy już nie ma sygnału uszkodzenie prawdopodobnie jest na płycie PCB elektroniki (daj dobre foto obie strony)
marder9 napisał:mrice napisał:
Chyba, że odkształcił się styropianowy pływak w czujniku przeciw zalaniowym, miałem już kilka takich przypadków ta
steropianowy pływak jest troche wygięty.
mrice napisał:W takim razie nim zaczniesz cokolwiek innego, to sprawdź czy ma zakres ruchu i czy załącza i rozłącza wyłącznik nad nim, czy czasem nie wygiął się na tyle, że zablokował wyłącznik.
mrice napisał:W takim razie nim zaczniesz cokolwiek innego, to sprawdź czy ma zakres ruchu i czy załącza i rozłącza wyłącznik nad nim, czy czasem nie wygiął się na tyle, że zablokował wyłącznik.